birlik ve beraberlik konulu kompozisyon

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİ KONULU KOMPOZİSYON

          Çağımızda  önemli  bir yerde bulunan birlik ve bütünlük   kişileri  birlikte tutan başlıca etkenlerdendir. Birlik ve beraberlik  sayesinde zor zamanlar  daha kolay atlatılır ve başarı yolunda daha çabuk  ilerlenir. Birlik ve beraberlik duygularını  bulunduran kişilerin  arasında savaşlar,   huzursuz bir ortam olmaz. Onun yerine birbirinin hakkını gözetme  hakim olur. Örneğin  akşam üstü  kavga etmekte olan iki kişiyi  gören bir genç   yanlarına gider ve bu tatsızlığı  bitirmek için uğraşır. O esnada  gencin başına kötü bir şey de gelebilir fakat  o bunu hiç  düşünmeyip kavgayı aralamaya çalışır ve içindeki birlik, beraberlik duygularını  sergileyerek bunu  bitirmeye çabalar. Birlik ve beraberlik hiçbir vakit  insana zarar getirmez. Biz aynı yerde  büyüyüp yetişmiş kişileriz  ve kendi içimizde   kavgaları bırakmalıyız. Yurdumuzu  bölmek için uğraşan kişilere  uymayıp birlik ve bütünlük içinde hayatımızı  sürdürmeliyiz. Hiçbir zaman unutmamalıyız ki bu vatan hepimizindir.
birlik ve beraberlik ile ilgili kompozisyon,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,birlik ve beraberlik deneme,birlik ve beraberlik konulu kompozisyon,
       İnsan doğası  gereği tek  başına yaşayamaz. İnsanlar bir araya gelip  toplumları ve milletleri  oluşturur. Bu kişilerin  ortaya iyi  ürünler koyabilmeleri  se yardımlaşarak birlik ve beraberlik içerisinde hayatlarını sürdürmelerine  bağlıdır. Herkesin yalnız kendisini düşündüğü, kimsenin bir diğer kimseyi umursamadığı ve herkesin tek   başına mücadele ettiği yerlerde  kişinin  mutlu olması da başarıya ulaşması da çok zordur. Bir insanın  tek başına çok uzun sürede  yapabileceği bir işi birçok insan  yardımlaşarak çok daha kısa vakitte  gerçekleştirebilir. Ayrıca kişi  her yaptığı işte diğer kişilere  ihtiyaç duyar. Eğer bir iş yaparken etrafınızda  size destek olan başkaları var ise  bu halde  başarıya çok daha kısa   yoldan ulaşırsınız. Birlik ve beraberlik  hayatını sürdüren    toplumları hiçbir şey  yıkamaz. Çünkü onlar   etraflarında çelikten bir duvar örerler. Bu , beraberlik birlikte hareket etmelerini  sağlar. Bu sayede insanlar  çok daha güçlü hale gelir .
Share:

5 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.