sağlık ile ilgili kompozisyon deneme

SAĞLIK İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON DENEME

        Yaşamımızda  her işin  başı sağlık olduğunu unutmamalıyız. Sağlığımız olmadıktan sonra paranın gözümüzde bir değeri kalmaz.   Kendimizi hastalıktan korumak için elimizden gelenleri yapmalıyız. Maddi gücümüz  varsa eğer iyileşmemiz için gerekliyse bunu harcamaktan kesinlikle  sakınmamalıyız.  Hastalıkların aşılması için de erken teşhis yapılarak tedavisi daha da etkili olabilir. Erken teşhis her zaman yaşam  kurtardığı gibi gelecekte sağlıklı hayata  kavuşuruz. Doktorlar sağlığımızdan mesul  olan kişilerdir. Herhangi bir hastalığın rahatsızlığını gördüğümüz  zaman doktorlara giderek sıkıntılarımızın  araştırmalarını yapmalarını sağlayabiliriz.   Sağlığımızı korumak amacıyla  sorumluluklardan birisi de kendimize ait olanıdır. Beslenmemizden tutun da yaptığımız işe kadar dikkatli olup hastalıklardan  korunmalıyız. Sağlığımızı   kaybetmemek için düzenli şekilde hareketler  yapmalıyız. Spor yapan kişiler  sağlıklarını da korumuş olurlar. Vücudumuz çalıştığı zaman  zarar gelecek etkenlerden korunmuş  oluruz.Dünya çeşitli  zenginliklerle doludur. O zenginliklerden en değerli  zenginlik insan sağlığıdır.   Sağlık,  insanlar ve tüm  canlılar için havayla sudan bile daha önemlidir. Sağlık olmazsa bunların hiçbirini kullanamayız. Sağlık olursa amaçlarımıza ulaşmak  için yaşarız.  Yaşamı  güzel geçirebiliriz.
              Sağlık aynı zamanda beden ve ruh sağlığı olarak  iki açıdan değerlendirilir. Bunları sağlamak için bazı kurallara uymamız lazım . Beden sağlığımızı korumak amacıyla  doğru beslenmeliyiz. Vücudumuza  lüzumlu  olan meyve ve sebzeleri yemeliyiz. Yemekleri aynı zamanda düzenli yemeliyiz. Haftada en az 3 gün spor yapmalıyız. Temizliğe  dikkat etmeliyiz. Sağlığımıza zararları olan alkolden ve sigaradan uzak durmalıyız. Bunların zararları saymakla da bitmez. Çünkü bunlar  ölümlere sebep olur. Sağlıklı yaşamak amacıyla  çevremizdeki hava da temiz olmalı.
    Ruhi açıdan  sağlığımızı korumak düzenli bir hayata  bağlıdır. Çalışmak kadar dinlenmek ve eğlence de ruh salığı için önemlidir.     Bu yüzden uykuya da yeterli kadar vakit  ayırmalıyız.   Bunu için sabırlı,   düzenli olmalıyız. Sağlıklı olmak için iyimser olmamız da faydalıdır.Sağlık her için lüzumlu  olan bir zenginlik. Eğer insan  sağlıklı değilse mutlu olamaz. Onun için  ailesi akrabaları da mutlu olamazlar. İnsana mutluluk vermek  iyi bir hediyedir. Hasta olursak biz gülmeyiz.   Sağlıksız kişi  için dünyada hiçbir şeyin değeri  yoktur. Sağlığı olanın umudu var demektir.  Bunun için asla umudumuzu kaybetmeyelim. 

KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,sağlık ile ilgili kompozisyon deneme,sağlığın önemi konulu yazı,sağlık konulu kompozisyon,sağlık konulu yazı,
Share:

3 yorum:

  1. coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnn

      Sil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.