aya yolculuk kitabının özeti

AYA YOLCULUK KİTABININ ÖZETİ KISA

   Eski zamanlarda  Amerika Birleşik Devletlerinde türlü  konularla ilgili birçok dernek bulunuyordu. Bu derneklerden birisi olan Topçular derneği de Amerika’da etkinlikte  bulunan  çok fazla sayıdaki dernekten yalnızca  bir tanesiydi. Topçular derneği başkanı derneğe o zaman  gelmek üzereydi. Orada bulunan  kişiler  sessizleşti ve başkan ayağa kalkıp hemen konuşmasını yapmaya  başladı. Başkan, sakin , hayalperest, macera   tutkunu, orada bulunanlar  tarafından sevilen , sayılan  bir kişiydi. Başkan konuşmasını yapmaya  başladı ve o zamanlar  bir uzay aygıtından  söz etmeye  başladı. Başkan aya gitme fikrini   ortaya attı, orada bulunan herkes bu düşünceyi  onaylamış olsa da kaptan bu düşünceye pek de  sıcak bakmıyordu ve daha sonrasında  aya yolculuk  etmek isteyen Fransız bir kaptanın oraya  gelmesi ile aya gitme düşüncesi  de  kesinleşti.
Aya gitmek için   roket yapımına başlandı. Aya gitme zamanı  gelip çattığında  herkes tarafından büyük bir beğeniyle  izleniyorlardı. Geri sayımın bitmesi ile beraber  ateşlenen roket büyük bir süratle  yükselişe  başladı.
   Köpek,  roket yatağının da altına girmişti ve orada ölü bulunmuştu. Kimsenin pek bilmediği bu köpek ölmüştü . Başkan , kaptan orada bulunan hepsi baygınlık geçirmişlerdi. İlk ayılan  kişi Fransız oldu, etrafına   bakan Fransız etrafındaki herkesin yaşamda  olduğundan emin oldu ama   köpeği yatağının altında öldüğünü gördü. Yolculuğa çıkalı aşağı yukarı  sekiz  saat olmuş herkes  çok acıkmıştı,  Fransız’ın hazırladığı yemekle iyice  doydular.
    Yer çekimi giderek azalmıştı.  Çevresinde  her şey , herkes uçuyordu. Günler geçtikçe yolculuklarının hedefine   yaklaşıyorlardı. Fakat  yönlerini bir gök cisminin  çarpmasıyla değiştirdiler. Orada bulunan  bir denize zorunlu iniş yaptılar. Bir gemi tarafından da bulunup oradan çıkartıldılar.

aya yolculuk kitabının özeti,100 TEMEL ESER ÖZETİ,aya yolculuk uzun ve kısa özet,aya yolculuk hikaye özeti,aya yolculuk özeti,


Share:

2 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.