denizler altında 20 bin fersah kısa özeti

DENİZLER ALTINDA YİRMİ BİN FERSAH KİTAP ÖZETİ KISA
KİTAP ÖZETLERİ,hikaye,denizler altında 20 bin fersah ödev,denizler altında yirmi  bin fersah kısa özeti,denizler altında 20 bin fersah kısa özeti,
                1866 senesinde    deniz yarattığı birçok gemi batırmış.  Geceleri   fosforlu ışıklar saçıyordu. Ahali  , bu canavarın ortadan kaldırılmasını istiyordu. Bunun için  Abraham Lincoln adlı  firkateyni hazırlandı. Firkateyne    uzman olan Mr. Aronnax   davet edildi . Bunun üzerine Mr. Aronnax iyi  emir eri  Conseil’le gitmeye karar verdi. Geminin baş  kaptanı canavarı bulana  2  bin dolar vereceği için herkes her yerde  bunu  gözlüyordu. Kanadalı balıkçı  , Ned Land buna  inanmıyordu .
            Mr. Arronnax   alanında  hesaplar yaparak canavarın çok büyük  olduğunu saptadı. Canavar bir yerde görüldü. Bunun üzerine   tam yol çalışmaya başlandı. Amerikan Deniz donanmasının en iyi  gemisi dahi  canavarın bu hızına yaklaşamadı. Canavara top ile  ateş edildi.  .  Birden   canavar suya battı. Ardından gemi  su ile kaplandı. Ned Land, Mr. Arronnax ve  Conseil denize yığıldı.
       Denizaltı çalışanlrıyla  çeşitli dillerden iletişime çalıştılar . Kamarot yemeklerini getirdi. Sofrada bilmedikleri şeyler  vardı. Tabakların üstünde ‘N’  harfi  vardı. Kaptan odaya girdi .   Lakin   kendisine itaat edeceklerine   şeref sözü aldı.  Gemide her şey sodyumdan elde edilen elektrikle  çalışıyordu. Nautilus için toplam 350 . 000 sterlin harcanmıştır.
Ertesi gün   Kaptan Mr. Arronnax’ı Crespo denizaltı ormanında ava davet etti .  Profesör daveti kabul etti. Burada deniz adamı giysisinden  daha rahat bir giysi  kullandılar.   Hayvanlarla bitkilerin türleri   birbirine çok benziyordu.
Natilus’un havayı temizleme aygıtı aynı  balinalarınki gibiydi. Balinalar gibi temiz hava deposunu doldururken suyu  yukarı fışkırtıyordu. Gemide sorun  çıktığından Papua civarında  durdu.   Yerliler buna tırmanmaya başladı. Mr. Arronnax kaygı   içindeydi, lakin   Kaptan Nemo yerliler içeriye girmek üzere oldukları halde telaş   yapmıyordu. Yerliler yıldırım çarpmış gibi    düştüler. Ned Land olayı merak etti  .  Katan Nemo geminin dışına    elektrik vermişti.
Mercanların çok   olduğu alana  mercan krallığı deniyordu. Burada çeşitli  mercan türleri  vardı. Burada insan kendine bir hazine  yapabilir.  .  Aniden  köpek balığı inci toplayan   kişiye  saldırdı. Onu kurtarmak için yaşamını  tehlikeye attı. Köpekbalığı onu öldürmek üzereyken   köpekbalığını   vurdu.  
 Natilus ,    sodyumu denizin altındaki bir kömür madeninden çıkarıyor. Adamlar   kazma kürekle kömür çıkartıyorlar. Burası eski bir yanardağ yeriymiş.  .
              Natilus güneye   gidiyordu. Amacı hiç  kimsenin ulaşamadığı  Güney Kutbuna gitmekti. Çevre   buz kaplıymış. Bir aysberge çarptı. Kayıp  çok ciddiydi.  Lakin   hasar tamir edildi. Ertesi günlerden    sonra Güney Kutbunun altına daldı. Buz kayalarının oraya  sıkıştı. Lakin   2  günlük temiz havaları vardı. Dışarıya çıkıp buzları kırmaktan başka hiçbir  umut  yoktu.  Lakin   bu uzun sürdü. Kaptan kaynar suyla buzların bir bölümünü   eritti. 5  gün geçti. Profesör   bayılmak üzereydi. Sonunda buz kütlesi yığıldı. Kaptan Kuzey Kutbuna ‘N’ işaretli bayrağını dikti .
Kaptan Nemo   olaylardan sonra   içine çekildi. Ned Land , kaçış planları yapıyordu. Natilus , Mealstrom’a   gidiyordu. O anda  Conseil, Mr. Arronnax ve Ned Land   vidaları söküyorlardı. Bir zelzele  oldu. Filika,  Natilus’tan ayrıldı. Mr. Arronnax, Conseil ve Ned Land  özgürlüğe   kavuştular. Lafonten adasında  kulübesinde kalıyorlardı. Natilus’un sonu  ise belli değildi. Profesörün verilerine  göre Natilus   kurtulmuş ;   dolaşıyordu.

 


 

Share:

17 yorum:

  1. sevdim burayı

    YanıtlaSil
  2. ya bide kısa diye yazmışsınız milletimim kandırıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi bundan daha kısasını bul ha bide uzun özeti diye yaz adamlar yazmış size yardımcı olmuş siz hala milletimi kandırıyorsunuz abi yazamıyorsan neden bu görevi alıyorsun adamların suçu değil git kendine kız ben acaba milletimi kandırıyorum diye ayrıca bir kitabın özetini insan okuyunca yazar sen neden milleti kandırıyorsun neden kendin kafandan yazmıyorsun herkeze bakmadan önce bi kendine bak adamların emeğine saygı göster.

      Sil
  3. ÇOK KISA ALLAHTAN

    YanıtlaSil
  4. çok uzun ben kısa olcak zannettim :(

    YanıtlaSil
  5. Tamam güzelde uzun amaaa

    YanıtlaSil
  6. özetini okuyup özetini çıkarıyorum zaaaa

    YanıtlaSil
  7. Kitabını okudum, özetini buradan çıkarıyım dedim. Kısa zannetmiştim...

    YanıtlaSil
  8. bide uzun olsaydı kesin ölürdüm

    YanıtlaSil
  9. Çok kısa uzunu nasıl acaba?

    YanıtlaSil
  10. kitabın kendisi 256 sayfa zaten özeti 2-3 sayfa olması kısa bile :D

    YanıtlaSil
  11. Kitabı hiç okumadım öğretmen yarın özetini istiyor bende Internete girip bari en kısa özete bakımı dedim direk bu sayfaya yapıştım

    YanıtlaSil
  12. gerçekten çok kısaymış uzun özetten daha da uzun

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.