göl çocukları kitap özeti


GÖL ÇOCUKLARI KİTAP ÖZETİ

KÖPEK YARIŞI
Buradaki çocuklar  gölde köpek yüzme yarışı yaptı. Temel’in başlattığı yarış   suya      atılan tahtayı hangi köpek yakalayıp getirirse   o kazanır. Herkes  bu yarışı izlemektedir. 7 çocuk ve köpeği buna  katılır: Aslan, Cesur, Top ,Çomar,  Tarzan ve Selçuk’un köpeği Arap. Tarzan ve  Arap’ı tutanların  sesi çok  çıkar. Yarışın başlayacağı an    bir araç  durur. Herkesin dikkatini  çeker.   Kurt Goldman Muhtar ve ihtiyarlarla  tanışır, bozuk   Türkçe ile  konuşur. Yarışla    bilgi alır. Kendisi    bir  ödül koyar. Yarış başlar. Çomar    ilk tahtasına ulaşır, Tarzan ve Arap da   peşindedir. Torunu Orhan,   yarıştığı için  Muhtar tarafsız görünür. Arap 1., Çomar 2., 3. üçüncü oldu.   Parayı bu   turistten aldılar. Selçuk, bu  parayı  Ortaokul Yaptırma Derneği’ne vereceğini söyleyip Muhtar’a verir .
    Hüseyin Ağa yer  bağışlar, 100 bin lira da para toplanmıştır. Bazı köylüler de  buna yardım edeceklerdir. Bina olursa  okul açılacaktır.


GÖLDE BİR BALIKADAM

Muhtar köyü    için çalışır. Kurulan alanda   sebze ve meyveler satılır. Kurt Goldman 5  gündür köyden 3 km. uzakta bir yer  kurmuştu. Akşamları köye gelip ekmek, peynir vb.  alır. Şişme botuyla gölün ortalarına açılır.
Kurt Goldman’ı   Selçuk, Duygu’yla   izlemek isterler. Sandala binip gölde  ilerlerler. Selçuk ile Duygu  kürek çekerek bota yaklaşırlar. Kara  bulutlar   fırtına koparır.   Botun yanında   Alman, balık adam elbiselidir. Çocukların    dönmesini söyler. Dalgalar  sandalı   doldurur. Çocuklar    korkarlar.   Alman   Duygu’yu daha sonra da Selçuk’u botuna alıp  kurtarır. Duygu’ya   solunum yaptırır. Fırtına diner. Kıyıya çıkarlar. Aileler    sevinirler. Muhtar Alman’a   teşekkür eder.
Yaz günü   oynayıp çok yoruldular. Selçuk ile Duygu Selim Ağa’nın   ağacın gölgesinde  dinlenirler. Duygu evlerinden 2 kitapla 1 gazete getirir. Selçuk    bir şeyi  okur:”Göller altında medeniyet  var” Çocuklar göldeki   yapıtları Alman’ın çıkarmaya çalıştığından   şüphelendiler.  . Eğer  bulduysa çadırına koyduğunu düşünüp kumsala indiler . Çadır ve otomobili gezenler bir şey bulamazlar.   Goldman ertesi sabah  çadırına hırsız girdiğini  söyler.  Muhtar kızar. Çadırına bekçilik yapacak birini     kendisinden  ister.
KÖY SORUŞTURMASI
Selami,     çadıra girenlerin Selçuk ile Duygu olduğunu   söyler. Çocuklar da itiraf ederler lakin   para aramadıklarını   açıklarlar.   Botun etrafında  dalıp çıkan balık adam    kıyıya çıkar. Şüphelenen çocuklar   göle açılırlar

KUŞKULAR, KUŞKULAR VE…
  Goldman, çocukların tahtaya yaklaşmasını önler . Arap sandaldan düşer. Çağırmalarına rağmen   gölde kalır, yüzer. Kıyıya çıkarlar. İkindiden sonra   götürüp babalarına verir. Çocuklar gördüklerini   anlatınca onlar   şüphelenir.   

YILANLI HEYKEL
Öğretmen,  Alman’dan su altındaki   çalışmalarıyla ilgili malumat  ister. Öğretmen , Alman’dan şüphelendiğini söyler.  Muhtar, Selami Çavuş ile    Selçuk ve Duygu’yu alıp sandalla turisti gölde     ararlar,  fakat bulamazlar. Arap, göldeki tahtayı     Kestane Burnu’na çıkarır. Orada  yorgunluktan uyuyakalır.  . Beraber  Kestane Burnu’ndaki tahtaya bağlı eşya  bulurlar. Bu buldukları   bir heykeldir. Duygu , Muhtar’a söyler. Muhtar ve Selami Çavuş da heykeli görürler. Kurt Goldman’ı bulurlar . Muhtar kanunların  uygulanacağını söyler. Alman ise    heykeli satıp zengin olmayı istediğini   söyler. Hititler kalan 2  bin yıllık bir   eserdir.  Muhtar, Validen bu sene  köylerine  okul açılması  ve   karşılığında yılanlı heykeli müzeye iade edeceklerini  belirtir. Bu teklif kabul edilir. Selçuk ile Duygu   buna çok sevinirler.  

KİTAP ÖZETLERİ,göl çocukları kısa özet,göl çocukları kitabındaki olay nedir,göl çocukları kitap özeti,göl çocukları uzun özet,


Share:

16 yorum:

  1. Elinize Sağlık Çok Güzel Olmuş

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi bir özet net ve kısa.

    YanıtlaSil
  3. Güzel Her Bölümün kısa kısabözeti var Süper olmuş ellerine sağlık ^_^

    YanıtlaSil
  4. Güzel Her Bölümü Kısa Kısa Ve Net Ellerine Sağlık Süper Olmuş ^_^

    YanıtlaSil
  5. Çok Güzel Kısa Ve her Bölümü içeriyor<3 ♡♡♡ ☆_☆

    YanıtlaSil
  6. complain about such sites
    COME TO BEŞİKTAŞ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıfsdgydsghdsfuışgflghfgkufhuklerfhguosjlgsrjo

      Sil
  7. ÇOK YERDE ARADIMAMA :C İNDİREMEDİM BENDE ÖZET OKUYİM :D 128 SAYFA YERİNE :D

    YanıtlaSil
  8. Yarın a ödev vardı sağol

    YanıtlaSil
  9. Yarın a ödev vardı sağol

    YanıtlaSil
  10. kardeş bölum bölum atma

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.