gümüş kanat kitap özeti kısa

KİTAP ÖZETLERİ,gümüş kanat kitap özeti kısa,gümüş kanat özeti,gümüş kanat ödev özet,gümüş kanat hikaye özeti,

GÜMÜŞ KANAT KİTABININ ÖZETİ

               Kemal adlı çocuk on bir  yaşındaydı, pul koleksiyonu yapmayı  ve kitap okumayı   severdi. Kemal’in babası   Cemil ustanın iş yerinde   kazayla dört  parmağı kopmuştu. Kemal,   bu durumuna   üzülüyordu, Kemal’in annesi olan Süzen Hanım ailenin masraflarını   karşılamak için çalışıyordu. O gün günlerden  pazardı, Kemal’in arkadaşları sinemaya gitmişti lakin   Kemal ise evde oturmuş ders   çalışıyordu ve ders çalışırken     ses gelir, birincide aldırmaz, ikincisinde pencereye koşar  bakar ve     gümüş kanatlı bir kuş görür, babasını    çağırır, babası kuşu alır ve   verir. Kemal de bu kuşa gümüş kanat adını  verir  ve 1 hafta besledikten sonra kuşu   bırakır. Bir gün Kemal   düşünde   gümüş kanat ona : sen bana yardım ettin ben de sana   edeceğim, der.  Yarın matbaaya git ve   konuş seni işe alacak. Kemal  söyleneni yaptı ve   onu işe aldı patron . Kemal on iki  yaşındaydı matbaada en yüksek yere   gelmişti . Usta Baba’nın yanında çalışıyordu. Kemal   tarihimize ilgiliydi.
       
                     Kemal  , kitap almak amacı ile  her zaman Nevzat Beyin oraya giderdi.   Usta Barba matbaacının en alt katında ona gizli bir yer  öğretti. Usta Barba, Kemal’e  bu tünel Bizans  devrinde   yapılmış tam Ayasofya’ya kadar uzadığını  söyledi. Kemal   donmuştu.   . Akrep,örümcek çıkarsa diye kimse giremiyordu. Kemal , içerisini hep görmek istemiştir. Kemal   uyurken   o tünele girdiğini anımsar  ve tünelde kaybolduğunu görür . Her yerde örümcek ve böcek  vardı. Kemal   bir kuş görür.  bu gümüş kanattı. Kuş ona yolu gösterir ve   Ayasofya’ya götürür. Birden uyanır Kemal merak ediyordu .Bundan sonra  nereye gitse  karşısına Gümüş kanat çıkıyordu.  
       Kemal ,  Nevzat Beye gitti ve Nevzat bey ona bir kitap hediye etti  ve kitabı bitirince Nevzat bey   mektup yolladı . Mektupta Nevzat Bey’in rahatsızlandığını  öğrendi ve de bir pul gördü bu pul 1798   Osmanlı puluydu.  Zengin olduk der Kemal lakin   annesi ona “bu Nevzat Beyin pulu onu götür” der.    Kemal , hastaneye gittiğinde Nevzat Bey   o pulun benim sana hediyemdir , der.   Kemal ağlamaya başlar ve Nevzat Bey ölür . Kemal eve  varınca  pulun ederini  öğrenir ve seksen  bin TL olduğunu duyarlar ve Kemal der ki ” o benim tanıdığım en iyi    insandır” .



Share:

5 yorum:

  1. betimlemeyide anlatın ben konusunu biliyom 😤😖

    YanıtlaSil
  2. Sa bizim türkçe öğretmeni anlayabilir internetten bakıldığında ben de kışa yaptım özerk

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.