beyaz diş kitabının kısa özeti

BEYAZ DİŞ KİTABININ KISA ÖZETİ

         Beyaz Diş anasının diğer yavrularından çok değişik  olan gri tüylü bir kurttur. Her yavru gibi o da anasına  muhtaç, anasının  yaptıklarını izler durur. Yavru kurt olmanın merakı ile günün birinde  yuvasından dışarı çıkar ve çevreyi  incelemeye başlar, dışarıda bir adam  görür. Adamı  incelemeye başlayan beyaz diş, ardından yavaş yavaş ona  yaklaşır. Annesi beyaz dişin yuvadan ayrıldığını,   anlar ve yavrusu kurtarmak için ona  doğru koşar, lakin  adam yavru kurt' u ve annesini de yakalayarak bir yere  götürür.  Burada öbür  köpekler tarafından yavru kurt' a beyaz diş adı  takılır. Beyaz Diş öbür  köpeklerden farklı olması sebebi ile  köpeklerin saldırısına uğramaktadır. Yavru küçük bir kurt olması nedeni ile  kendisini  savunamamaktadır. 

           Bir yandan da anası  başka bir yere gönderilir. İyice bir  başına kalan yavrumuz yaşamda  kalmayı mücadele etmeyi kendi korumayı öğrenir. Günün birinde  barınağın sahibinin çocuğunu öbür  çocukların saldırsından korur. Sahibi tarafından daha iyi bir yere  alınır ve daha çok sevilir.  Günler ,  aylar geçer. Bir gün orada  kıtlık başlar o kadar zor günler gelir ki köpekleri yenmeye dahi  başlanır. Yavru kurdumuz gitme vaktinin  geldiğini anlar ve kamptan kaçar lakin  belli bir süre sonra kampa   döner sahibi onunun güçlü olduğunun farkına varır. Beyaz Diş' i başkasına  satmaya karar verir. Yeni sahibi Beyaz Dişi   dövüşlerinde kullanır ve ona çok kötü davranır her gün daha da kötüleşir , baya bir kavgada kazanır. Yeni birisi beyaz dişi görür ve onu   alır yeni sahibi çok iyidir. Kurt yeni sahibine çok bağlanır öyleki yeni sahibi scott a saldıran bir adama karşı onu  korur. Bu sırada  ağır yaralanır. öleceği söylenir lakin  sahibi ona çok iyi bakar bu olaydan  sonra beyaz dişin ünü dilden dile yayılır.

beyaz diş kitabını oku,100 TEMEL ESER ÖZETİ,beyaz diş roman özeti,beyaz diş hikayesi,beyaz diş özeti,beyaz diş kitabının kısa özeti,
Share:

9 yorum:

  1. Bazı yerler acayip kısa olmuş onun dışında tabikide süper olmuş

    YanıtlaSil
  2. eh işte güzel teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Kitabın fotoğrafını atabilirmisini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cnm ıstersen hemen atım tovbeestafurullah

      Sil
  4. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. ee pardon cnm da diger olayları anlatmamıssın ısıme yaramaz yanı

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.