halime kaptan kitabının kısa özeti rıfat ılgaz

HALİME KAPTAN KİTABININ KISA ÖZETİ

             Halime adlı  kadın kayınbabasıyla beraber  yaşayan , fedakar bir kadındır. Kayın babasının ismi  Temel Reis ‘tir. Temel Reis’ in hastalığı  iyice artmıştı. Daha sonra bir kaç defa  Halime kız  diye seslendi.Halime   uyanamadı lakin  onun oğlu uyandı. Dedesi ondan ıhlamur   istedi. Çocuk ıhlamuru yaptı   ,   götürdü. Ihlamur dedesinin    istedigi gibi olmuştu. Memiş’ in dedesi önceleri  ;  şekerler,çaylar getirmiş. Lakin  şimdi ise  ne kahve ne de çay kalmış burada . Bütün yiyecekler savaşta bir bir  gitmiş. Daha sonra Memiş yatmıştı ve   uyumuştu.Temel reis 65 yaşında idi .Hep aynı tarafına uyuduğundan   etleri de çürürmüş,Halime ‘ ye kalk diyemezmiş.   Halime uykuyu çok seviyor. Bekir 13 yaşındaydı. Dedesi onu yanına tayfa olarak    almıştı. Bekir dedesi ile  birlikte Gelibolu ‘ ya gidecekti.Reis dede ,   çıkmıştı. Temel Reis iskeleden ayrılalı üç gün    olmuştu. Memiş ,  sokaklarda geç saatlere dek  oynuyordu.
      Bir gece   Halime ‘ nin kocası oldugunu söyleyen  bir adam geldi  . Halime onun   kocası olmadıgını biliyordu. Adam asker kaçağıymış. Halime ‘ ye kapıyı kıracagını söyledi, Halime de eline   tüfeğini alınca adam kapıdan çok hızlı   ayrıldı. Bekir’in   yolculuktan sonra midesi bulanıyordu,   halsiz düşmüştü. Lakin  korkudan dedesine   söyleyemiyordu. Çünkü dedesinin diline düşmekten   korkuyordu. Bir akşam    Halime’nin evine Zeynel, Bekir , Halil gelmiş. Lakin  içlerinde babası yokmuş.Halime “babam nerede?”diye sorunca ona babasının öldüğünü söylemişler.Babasından ona    sandalı ve saati kalmıştı.Bundan sonra evde tek   oğlu Memiş kalmıştı. Onunla denize odun toplamaya gitti.Bu arada Halime de korsanların eline düşmüştü. Onların  elinden nasıl kurtulacağını bilmiyordu.Tek bir yol  vardı o da  kaçmaktı. Lakin  kaçarsa Halil ve Zeynel ‘e korsanlar zarar verebilirdi . Lakin   Halime ve tayfaları kaçmışlardı.
     Halime kaptan Ali   adamlı bir adama  kendilerini neden kaçırdıklarını ve nasıl kaçırdıklarını belirtti.   Halime Kaptan ‘ın başından   macera geçer. O, artık Milli Mücadeleye cephane   taşıyan bir Türk kadını olmuştu.  

100 TEMEL ESER ÖZETİ,halime kaptan kısa özet,halime kaptan hikaye özeti,halime kaptan kitabının kısa özeti rıfat ılgaz,


Share:

14 yorum:

  1. şakir turgut2 Kasım 2020 10:10

    tam istediğim uzunlukta olmuş ellerine sağlık valla

    YanıtlaSil
  2. Tam istediğim uzunlukta olmuş ellerinize sağlık teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Valla çok güzel okumanızı tavsiye ederim😂

    YanıtlaSil
  4. Yarın kitap sınavım var hoca özet soracağım dedi mecbur buralardayız (:

    YanıtlaSil
  5. abi özeti yazan kişi hiç özenmemiş kötü olmuş

    YanıtlaSil
  6. Bence kitap özeti güzel olmus yarin kitap sinavim var herkese basarilar arkadaslar:)<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde var ve özet yerine soru sorcm dedi ve detaylı

      Sil
  7. Gerçek kitap gibi değil begenmedim kronolojik sırada yanlısı okumayanlar busekile anlatmayın cunku bi yerden yere atlıyor yai bir yayın bence🤔degil dogru hic kısaca

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.