heidi kitabının kısa özeti

HEİDİ KİTABNIN KISA ÖZETİ
           Heidi’yi onun teyzesi Alp  dağlarında yaşayan dedesinin yanına getirir. Bir müddet  sonra Heidi huysuz olan dedesine, tabiata  ve arkadaşı Peter’le kaynaşır. Peter’le ve Peter’in gözleri ama  olan büyük annesiyle iyi  arkadaşlıklar yapan Heidi büyükannenin gözlerinin görmemesine    çok üzülür. Sekiz  yaşına geldiğinde okula gitmesi gereken Heidi’yi dedesi okula göndermek istemez. Bir gün teyzesi  gelir. Heidi’yi Frankfurt’a götürmek ister.  Zengin bir ailenin ayakları tutmayan kızı ile arkadaşlık yapmasını ister ve Heidi’yi oraya götürür. Heidi Frankfurt’a gider, burada evin kızı olan Clara ile dostluk  eder lakin  Clara’ya sürekli Alp dağlarından, dedesinden Peter’den ve Peter’in büyükannesinden ayrı kalmanın güçlüğünden , onlara duyduğu özlemden söz etmektedir. Heidi’nin özlemi çoktur, hatta rüyalarına girmektedir. Bir gün   gece Heidi’yi kapıda gören Bay Seseman onu   dedesinin yanına götürür. Heidi kavuşmanın neşesi  içersindedir. Lakin  şehirde bıraktığı arkadaşı Clara bir başına  kalmış, Heidi’yi çok özlemiştir. Ayakları tutmayan Clara ,  Heidi’nin ziyaretine gelir, Clara Heidi’nin dünyaya bakış açısından, hayat  sevincinden ve insanlara olan sevgisinden çok etkilenerek, güç alır ve yürümeye başlar. Beraber  olmak onlara yaşamak için enerji  vermektedir.
Anafikir: Heidi’nin neşe  dolu olması ve sevgisiyle insanları etkilemesi , yaşama döndürmesi lakin  onu yurdundan koparınca üzülmesi.


heidi özeti,100 TEMEL ESER ÖZETİ,heidi kitabını oku,heidi kitabının kısa özeti,heidi hikaye özeti,

 Kitabın Kahramanları: Dete : Heidi’nin teyzesi. Heidi: Kitabın başkahramanı Peter: Çoban ve Hedi’nin arkadaşı Klara: Frankfurt’ta yaşayan sakat bir kız, Heidi’nin arkadaşı Rotenmaier: Evin yardımcı hanımı Sebastian: Evin uşağı Bay Seseman: Frankfurt’taki evin beyi Diğer kişiler: Büyükanne, büyük hanım, Büyükbabası ve doktordur. 
Share:

6 yorum:

  1. Ben özeti beğendim gayet güzel olmuş öncelikle teşekkür ederim . Sadece ana fikir konusunda bir şey söylemek istiyorum . Açıkçası bir onu beğenmedim çünkü cümle değil ana fikirler bence cümle halinde olmalı daha doğrusu olur . Bir de ana fikir konu gibi olmuş ana fikir değil de aynın yazıyı konu şeklinde yaparsanız daha güzel ve daha doğru olur . Emekleriniz için tekrar teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  2. Çok yardımcı oldu çok güzel🤍

    YanıtlaSil
  3. Yani güzel ben beğendim.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş. Emekleriniz için teşekkürler. 😊

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.