küçük kadınlar kitabının kısa özeti

KÜÇÜK KADINLAR KİTABININ ÖZETİ:

              Civardaki  şehirlere göre küçük bir kentte   yaşayan March ailesinin birbirinden çok değişik  karakterlerde 4  tane  kızı vardır. Kızların en büyüğü öbürlerine  göre  o kadar güzel   ki, çevrenin dikkati her zaman   onun üzerindedir. Ortanca kızlardan  biri heyecanlı ve yaramaz ,  diğeri  çılgın , diğeri ise melek gibi bir kalbi   olduğu daha yüzünden belli olan  yumuşak huylu bir genç bayandır. En küçük  kız  ise daha ilk gençliğe dahi  varmamasına  rağmen  tam bir küçük hanımefendidir.

      Ailenin mutlu    yaşamı, babalarının savaşa gitmesi ile biter .Babalarının da gitmesi  nedeniyle dört kardeşin ve annelerinin yaşamı  çok  kolay geçmez.  Öncelikle parasal  sıkıntılar  peşlerini hiç bırakmaz. Ayrıca Beth adlı  kız da hastadır ve devamlı olarak  bakıma ihtiyaç duyar. Jo, kitap okumayı ve araştırma yapmayı  çok sever ve arada yazılar da  yazar. Beth, müziğe   ilgi duyar .  Amy ise resim yapmayı   sever. Meg  , ailenin en büyük kızıdır ve oldukça  güzeldir.
    Komşuları   Bay Laurence, huysuz ve aksi bir adamdır ve komşularından ç ok uzak durur. Torunu Laurie ise tam aksine  bu 4  kız kardeşle vakit geçirmekten çok zevk alır  ve onları çok ama çok sever. Özellikle Jo’ya karşı  özel  bir ilgi duyar. Kitabımız bu şekilde hayatlarını sürdürmeye çalışan bir ailenin hayat  mücadelesini anlatır. Kitabın sonunda ise  Jo ve ilgi duyduğu kişi evlenir.

küçük kadınlar özet,KİTAP ÖZETLERİ,küçük kadınlar kitabının kısa özeti,küçük kadınlar hikaye özeti,küçük kadınlar kitabını oku,


Share:

5 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.