küçük kara balık kısa kitap özeti

KÜÇÜK KARA BALIK KİTABININ KISA  ÖZETİ
        Vaktin  birinde  küçük bir kara balık vardır. Küçük kara balık     erkenden uyanır ve bu arada annesini de uyandırır. Sabah sabah ne bittiğini  anlayamayan anne ,   yavrusuna kendisini niçin  uyandırdığını söyler. Küçük kara balık ,   uzak olan bir yerlere gitmek istediğini söyler. Annesi  ,  böyle bir düşünceden  vazgeçmesini ister. Küçük kara balık buna  kararlıdır ve düşüncesinden  vazgeçmez.  
         Küçük kara balığın isteğini   duyan komşular kızar. Türlü  akarsuları, denizleri, okyanusları bulmak istemek  tehlikeli derler. Bilinmeyen yerlere gitmemek lazımdır. Komşular küçük kara balığa buradan gitmemesini lakin   giderse de buraya yine  dönemeyeceğini ve  dönerse de onu öldüreceklerini de bildirirler. Küçük kara balık her şeye rağmen gider. Başkalarını korkutan bu fikir   onu heyecanlandırır . Küçük kara balık   şelalenin  en ucuna gelir ve kendini aşağıya   bırakır. Bir bakar ki   bir gölün içindedir. Etrafına bakınca bir yığın  küçük kara balıkçıkların   dolaştığını  görür. Balıkçıklar kendilerine “iribaş dendiğini ve   büyük  birer kurbağa olacaklarını da söylerler. Bunlar  kendilerini çok   güzel görür. Küçük kara balığı küçümserler. Küçük   balık ,  balıkçıklara kendilerini bu kadar beğenmemelerini , daha bir yığın  güzel balığın bulunduğunu  bildirir. Büyük  bir kurbağa gelir ve küçük kara balığı ikaz eder . Balıkçıklarla bu halde  konuşmamasını söyler.
            Küçük kara balık gider  ve kendini bir dere yatağında bulur.   Bir yengeç ile  kertenkele ile tanışır. Yengeçten   uzak durmaya çalışır; çünkü yengeç       yakalamaya çalışır. Kertenkele ile dostluğa   başlayan küçük   balık ona pelikanlar, testerebalıkları ve balıkçıllar için  bildiklerini sorar. Kertenkele bunlarla alakalı  bilgi sahibi olmadığını söylemekle beraber  eğer bir pelikana tutulursa  onun kesesini yırtabileceği bir bıçak verir.  Küçük   balık teşekkür ederek yine   yola çıkar. Önce bir nehire    sonra da denize ulaşır. Seyahati  esnasında  çok farklı canlılarla karşılaşır. Küçük   balık Kepçeli Kuş’a rast  gelir. Kepçeli kuş değişik  bir kuştur. Küçük   balığı hemen yutar. Küçük   balık yanındaki bıçak ile  kepçeli kuşu en hassas yerinden bıçakla deler ve   içinden çıkar, yani kepçeli kuştan da  kurtulmuş olur. O günden sonra da küçük   balığı bir daha gören duyan olmaz.

KİTAP ÖZETLERİ,küçük kara balık özeti,küçük kara balık uzun kitap özeti,küçük kara balık kısa kitap özeti,küçük kara balık  hikaye özeti,




Share:

2 yorum:

  1. Sevdik sonunu bile bile

    YanıtlaSil
  2. BEN BEĞENDİM ...
    İŞİME ÇOOOK YARADI AÇIKÇASI ...
    THENK YOU VERY MUCH...

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.