küçük prens kısa özet

KÜÇÜK PRENS KİTABININ KISA ÖZETİ
            Zamanın  birinde  Afrika üzerinde uçarken uçak bozulur, mecburi  olarak  iniş yapar. Yardım isteyecek insan  bulamaz. Çölün ortasında bir  başınadır. Güneş  doğarken uykusunun arasında değişik ,   bir ses duyar. Karşısında   ufak biri durmaktadır. Bu, Küçük Prens’tir. Yani yazar Küçük Prens imside  birisiyle buraya  gelmiştir. Gezegeninde yalnız   başına yaşamaktadır. Biri sönük  ikisi hala lavlar püskürten üç adet  yanardağ  vardır. Aynı anda   hiçbir gezegende bulunmayan eşsiz   güzellikte bir tek de çiçek vardır. Küçük Prens , “Bana bir koyun çizer misiniz?” diye bir sual  yöneltir. Pilot ,  Küçük Prens’in bu sualine  cevap   için uyanmıştır. Etrafına bakınır.  Oldukça  Şaşkındır. Lakin  gördüğü de gerçektir. Rüya değildir. Pilotumuz   şaşkınlık içerisinde “iyi resim yapamam .  der. Bu yeteneğini büyüklerin küçük iken söylediği sözler yüzünden yapamadığını  der. Küçük Prens “önemli değil , der.   soruyu tekrar eder. Yazar 6  yaşındayken çizmiş olduğu  boğa yılanını çizer. Bu resmi 6  yaşındayken büyüklerine de göstermiştir. Onlar   beğenmediklerini,   söylemişlerdir. Bunun üzerine pilot resim yapma isteğini yitirdi.
        
          Küçük Prens ise  kendisine çizdiğine bakar ve “Ben boğa yılanı içinde bir fil yapmanı  istemiyorum. Bana   koyun çizer misin?” diye   tekrar eder. Yazar , Küçük Prens’in çizdiği resmi anlamasından   çok şaşkındır ,   bir koyun çizmeye başlar. Küçük Prens   resmi pek beğenmez. Pilot bu sefer   kutu çizer ve koyunun kutunun içinde olduğunu   söyler. Şimdi olmuştur .  Küçük Prens bu resmi çok beğenir. Bundan sonra aralarındaki muhabbet   artar. Birbirleri hakkında bilgi edinirler. Pilot bu değişik   dünyadan gelen küçük adamı   anlamaya çalışır. Pilot yaptığı  koyun resmi ile alakalı  Küçük Prens’in ona sorduğu suallerden  Küçük Prens’i   iyi tanır. Yanı ,Küçük Prens’in gezegeninin   küçük olduğu, 3  yanardağının ve bir çiçeğinin olduğunu öğrenir.  Küçük Prens kendi yaşadığı ortamdan  bahseder.  
Küçük Prens ,    1  yıl önce dünyaya gezmek için geldiğini zamanda şimdiki bulundukları yerde olduğunu söyler. Öteki  gezegenlere olan şeylerden dünyada çok  olduğunu da görür. Yazar Küçük Prens’in   hayat  hakkındaki düşüncelerini dinler.   Yazarın evine, Küçük Prens’in geldiği gezegene geri  dönme vaktidir.
Pilot , yaşadığını kimseye anlatmaz. Üzerinden 6  yıl kadar geçtikten sonra küçük dostunu unutmamak için yazar. Sonunda  bu öyküyü yazar.

100 TEMEL ESER ÖZETİ,küçük prens kısa özet,küçük prens oku,küçük prens kitabının kısa özeti,küçük prens hikaye özeti,


Share:

2 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.