küçük prenses kitabının özeti

100 TEMEL ESER ÖZETİ,küçük prenses hikaye özeti,küçük prenses kitabının özeti,küçük prenses oku,küçük prenses kısa kitap özeti,

KÜÇÜK PRENSES KİTAP ÖZETİ KISA
            Bu kitabımızın   kahramanı Sara adındaki bir kızdır. Kitaba ismini veren de yine bu kızdır.  Sara adında bir çocuk  vardı pek öyle güzel sayılmazdı lakin   çok sevimli bir kızdı. Küçüklüğünden beri    büyük adam  gibi davranıyordu.  Sara  babasıyla   Hindistan’da yaşıyordu. Onun  annesi   doğarken ölmüştü . Babası Albay Crew ,  Sara’ya annesizliği belli etmemeye uğraşyordu . Babası kızının  eğitim alması için   okula yazdırdı . Okulun müdürü   Minchin , Sara’ya iyi davranıyordu. Fransızca ,  Hintçe biliyordu .  Sara  okula   gelmişti ve hiç arkadaşı yoktu . Arkadaşlarının arasından birisi dikkatini  çekti  .  İsmi  Ermenaar idi.  Kısa boylu ,  şişman bir kızdı. Herkes onunla alay ediyordu.  Sara bunu çok yanlış bulup onunla dostluk  kurdu.  Daha sonra okula gelmeden   okulun en iyi talebesi  yani gözdesi Lavinia idi;  lakin  Sara okula gelince    bütün dikkatler ona çekildi .  

           Aradan zaman   geçti ve Sara 11   yaşına geldi . Babası ona bir mektup gönderdi. Bunda bir elmas   aldığı yazıyordu. Sara , çok sevindi. Sara’nın doğum gününde babası ona bir   sandık  gönderdi. Sandığın içinde   giysiler  ve bir bebek vardı. Sara  , bebeğin adını Emilly verdi. Bay Barrow ise Sara’nın babasının iş  ortağıydı ve bir gün bayan Minchin’e Sara’nın babasının dolandırıldığını  ve     duyduğu üzüntüden   öldüğünü söyledi. Bayan Minchin ,  para düşkünüydü. Sara’nın babasının ölmesi Sara’nın parasız kalması anlamına  geliyordu. Doğum gününün  ortasında kötü   haberi Sara’ya verdi. Ve bundan sonra okulda  hizmetçi olarak çalışacağını belirtti. Bekc   fakir  olduğu için okulun hizmetçiliğini yapıyordu. Sara   güzel giysileri  çıkardı ve eskileri  giydi.   Bekc’in yanındaki odaya   birine yerleşti.  Gece  farelerin sesinden uyuyamıyordu. Sara’nın okulunun yanına    bir aile taşındı ve Sara’yı kısa sürede     sevdiler. Sara da onları sevmişti.

Okullarının yanına da    Hintli bir genç taşındı.   Hintli gençle tanıştılar. Bu    genç ,  elmas madeni satın alıp sonra kandırılan  bir gençmiş. Lakin   sonra davalarını kazanıp gene  eski mal varlığını  elde etmiş. Bu gencin ismi  Carwis For idi. Carwis For   Albay Crewe’nin   ortağıymış. 2  senedir  Crewe’nin kızını arıyor ve onun mirasını geri vermek istiyormuş.   Bir gün avukat Bay Carwis For’a Sara’dan söz edince  Bay Carwis For gerçeği kısa zamanda   anlamış. Ve Sara’yı yanına çağırıp ona birkaç    soru sormuş. Daha sonra ise işte bulduk deyip  gerçeği ortaya çıkarmışlar.


Share:

2 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.