siyah inci kitap özeti anna sewell

SİYAH İNCİ KISA KİTAP ÖZETİ ANNA SEWELL

siyah inci kısa özet,100 TEMEL ESER ÖZETİ,siyah inci kitap özeti anna sewell,siyah inci kitabını oku,siyah inci uzun özet,siyah inci özeti,

      Siyah İnci adlı at , Bay Gordon adında birinin evinde doğmuştu. Onun sahibi  hep Bay Gordon'dur. Bay Gordon, kendi      eğitti. O,  çok sevecen   ustadır , İngiltere   her zaman böyle kişiler bulunmaz. Sonradan Siyah İnci  yakışıklı bir at oldu.  Onun 2.  ustası, da aynı ilk ustası gibi    güzeldi. Herkes, Siyah İncinin     yakışıklı bir at olduğunu düşünürlerdi. Bir gün,   sahibi ,   işe gitmek zorundaydı. John,   vagona onu koştu    . Hava     çok  kötüydü. Rüzgâr   esiyordu ,    yağmur yağıyordu ve rüzgar   şiddetlendi . Şehirde onun sahibinin  işi   uzun zaman aldı. John,   ileriye hareket ettirmeyi denedi,  o, kıpırdamadı . Sonra bir adam,     geldi ve bağırdı :   Eğer   üzerinde geçersen  nehirde düşeceksin!"   Siyah İnci’nin, onları boğulmaktan kurtardığını belirtti. Siyah İnci, orada 3   yıl   yaşadı.    diğer taraftan   bütün diğer atlar,  başkalarına satıldı. Nedeni ise    ustaları, İngiltere'den ayrıldı. 


      Birkaç ay     aile bireyleri, bir eğlence  için Londra'ya gitti. Onun 2   kızı, evde kaldı.   Birkaç gün    sonra, Anne,   Siyah İnci’yi tek başına.  Lakin  haftalar sonra, Siyah İnci ve zencefil, Earlshall' dan ayrıldı. Onlar, farklı evlere gitti   Siyah İnci, kötü bir sahiple   karşılaştı. O, atların hakkında çok az şey  biliyordu  .   Siyah İnci’ye  bakmaya başladı ve kötü bir hali   vardı,  O bir taksici olan Jerry tarafından   alındı. Artık Siyah İnci  bir   taksi atı oldu. Ama Jerry ve onun eşi , onun çocuğu onu hep  rahatsız ederdi, Jerry Siyah İnci’ye karşı   iyiydi.   Siyah İnci   dostu Zencefil ile karşılaştı .  Gelecek sabah    Jerry ve siyah İnci, istasyona gitti. Bir taksiye ihtiyaç   duyan birçok insan vardı.  Burada   iş buldular. . Jerry  ve Siyah İnci’yi, eve aldığı an Jerry öksürmeye başladı ve konuşamazdı, lakin  o, ilk önce  Siyah İnci’yi tımar etti. O   sabah, tehlikeli     hastalandı. Kaptanlığı ve Siyah İnci’yi bırakmak zorundaydı. Daha sonra  yaşlı bir dede  ve onun erkek torunu Willie tarafından   alındı. Kış sırasında ,   genç hissediyordu. Sonra dede , onu bir yere aldı ,   bir hafta   onu deneyecekti.Bundan sonra Siyah İnci Joe adında adamın  yanına geldi. Ve bir daha onu satmayacağına söz verdi. 
Share:

8 yorum:

  1. teşekür ederim. bunu yazan kimse ona söyledim bunu ben.

    YanıtlaSil
  2. bu 4. sınıflar için mi bilen varsa cevap verirmi doğru cevap lütfen bana herkesten daha çok lazım

    YanıtlaSil
  3. A2 Türkçe ile mi yazdınız bunu

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.