kibritçi kız kitabının özeti

KİBRİTÇİ KIZ KİTABININ ÖZETİ

   
              Senenin  en son günüydü. Hava   soğuktu. Lapa lapa kar yağıyordu. Akşam olmak üzereydi. Dışarıda   çıplak  ayak küçük bir kız yürüyordu. Sabah evden çıkar iken ayağında   kötü  bir ayakkabısı vardı. Ama   ayakkabılar büyük geliyordu.

. Karda yürürken düşürüp onları kaybetmişti. Şimdi küçük kızın ayakları iyiden iyiye   morarmıştı. Elindeki kibritleri satmaya çalışıyordu. . Lakin   sabahtan beri bir kutu bile satamamıştı.Kız   donmak üzereydi. Karnı   acıkmıştı. Evlerden   yemek kokuları geliyordu. Küçük kız, kibrit satamadığından olayı  eve gidemiyordu. Çünkü babası   ona kızacaktı. Zaten evleri de sokaklardan    sıcak değildi.  Kız bir evin köşesine   oturdu. O kadar   üşümüştü ki bir kibrit yakıp ısınmayı düşündü.Kutudan bir kibrit   yaktı. Kibriti ellerinin çevresinde güzelce  gezdirdi. Sanki   yanan bir sobanın alevi ile beraber sınıyordu. Kibrit   söndü. Bir kibrit daha yaktı. Kibritin ışığı   aydınlattı.  Duvar aniden  kayboldu. . Şimdi evin içerisi görünüyordu. İçeride   güzel bir sofra kurulmuştu. Sofrada nar gibi kızarmış    tavuk duruyordu. Tam elini uzatıp kızarmış tavuğu alacağı an    söndü. Küçük kız o an karşısında yine  karanlık   gördü. Kız bir kibrit  daha  çaktı. Bu kez süslü bir çam ağacının altında düşündü   kendini. Etrafta   oyuncaklar vardı. Ağacın güzelliği karşısında   her şeyi  unuttu. Oyuncakları almak için uzandığında,   yanan kibrit tekrardan  söndü. Ağaç ansızın    kayboldu. Ağacın kaybolduğu yerde   yanan yıldızlar duruyordu. Tekrar  yine bir kibrit daha yaktı küçük kız. Bu kez kibritin sıcaklığı  daha çok  aydınlatmıştı etrafı. Bu aydınlığın   nenesi  belirdi.
Nenesi  sevgiyle,   duruyordu tam karşısında.
  Büyük anne!   Deyip bağırdı. Beni de götür   anne! Biliyorum, o sıcak yer , nar gibi kızarmış tavuk, o güzel ağaç gibi sen de birden  gideceksin. Kibritin alevleri  gitmeye  başlayınca aceleyle kibritleri yeni   yakmaya başladı. Çok sevdiği nenesinin  gitmemesi için dua ediyor. Alevlerin içinde nenesi  iyice  yaklaşmıştı. Kollarını   kıza uzattı. Bir kibrit   yaktı küçük kız. Ortalık iyice  aydınlanmıştı. Nenesi  hiç böylesine iyi  görünmemişti  . Onun sevgi dolu yüreği   bütün acılarını unutturuyordu. Elinde kalan son kibriti de yaktı .Sabah onu görenler onun soğuktan donarak öldüğünü   anlamışlardı
 

Ancak hiç kimse, onun gördüğü güzel hayalleri bilmiyordu. Küçük kız, çok sevdiği büyük annesine kavuşmuştu. 

KİTAP ÖZETLERİ,kibritçi kız kısa özet,kibritçi kız uzun özet,kibritçi kız kitabının özeti,

Share:

3 yorum:

  1. Hiç iyi değil çok uzun

    YanıtlaSil
  2. NE KADAR GOUZEL BİR OZET BENEM GEBE TURKCE HOCASİNİ KANDİRANLAR BEGENSİN

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.