pinokyo kitabının kısa özeti

100 TEMEL ESER ÖZETİ,pinokyo kitabının kısa özeti,pinokyo 100 temel eser özeti,pinokyo kısa özet,pinokyo hikaye özeti,


PİNOKYO KİTABININ KISA ÖZETİ
               Bir varış bir yokmuş çok çok eski zamanlarda Geppetto adında yaşlı  oyuncakçı yaşarmıştır. Tahtadan oyuncaklar yapıp satarak ihtiyaçlarını  sağlarmış. 
Hiç çocuğu olmamış . Biricik istediği  istediği bir çocuğunun olması. Ormana giderek çok güzel bir ağaç bulup ondan  harika bir oyuncak yapacağım  , demiş. Ormandan aldığı kütükten pinokyo adlı kuklayı yaratmış. Sesler duyarken canlı olduğunun farkına dahi  değilmiş. Pinokyo şekillenmiş.  artık etrafı temizlerken “merhaba” sesini duymuş ağaçtan . Pinokyo ‘ nun hareket ettiğini ,  konuştuğunu duymuş. Onu görünce şaşırmış.  Tam da  istediğim gibi çocuk , demiş. Etten kemikten değil lakin  canlıydı .artık sevebileceği bir çocuğu vardı onun da . Adını pinokyo koymuş. Pinokyonun okula gitmesi için Geppetto usta ona para vermiş. Okula giderken sokaklarda sirk gösterisinin orada merakla beklemiş . İçeriye girmiş , bakarken birden bire sahibi onu yakalamış. İpsiz hareket eden kuklayı gördüğüne çok sevinip üzerinden fazla  para kazanabileceğini düşünmüş. İyilik perisi pinokyonun yanına giderek seni buradan kurtaracağım lakin  babanın sözünden bir daha çıkma demiş.
Geppetto usta pinokyonun eve dönmemesi için çok kuşkulanmış. Sokaklara çıkarak kendisini aramış. Sonra Pinokyoyu bir kenarda bulmuş.  oğlum ben babanım , demiş. Birbirlerini görünce oldukça  sevinmişler. Pinokyo bir daha babasının sözünden çıkmamış. Kesinlikle  babasına yalan söylememeyi öğrenmiş . yalan söylerse burnunun uzayacağını bilirmiş.


Share:

10 yorum:

  1. Yayınevi lazım acil bu akşam yazin

    YanıtlaSil
  2. güzel ama azcık uzun

    YanıtlaSil
  3. güzel ama az uzun ve yazım hataları var

    YanıtlaSil
  4. Abi ilk başı yanlış mesala demişinki gepwtyo
    Adlı biri varmış oğlu olmaaını istemiş yanlış aslıda bir.kukla yapacakmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşlar bu kitap bende var ama bu yaşlı adam mı ne o marangozcudan bir odun alıyor ve o adam sanatla çok uğraşıyor geppeto cok uğraşıyor sanatla ve bu pinkyo yu yapıyor

      Sil
  5. çok teşekkürler pinokyo masalını çok beğendim.

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.