yalnızlıkta dost ve arkadaş yokluğunun yerini ancak kitap tutabilir deneme

yalnızlıkta dost ve arkadaş yokluğunun yerini ancak kitap tutabilir sözünden hareketle deneme


             Kişiler  bu hayatta bazen arkadaşsız bazen de dostsuz kalabilir. İşte böyle durumlarda insanı en iyi halde  kitaplar anlar. Kitap okumak bence yaşamdaki  en güzel durumlardan  biridir. Kitap okuyan kişiye birçok  şeyi öğretir.

Bilgilendirir ve onu çok kültürlendirir. Kitapların benim yaşamımda  büyük bir önemi  vardır. Devamlı  okumak dahası  başından hiç ayrılmak da  istemiyorum kitaplarımın . Kitaplar bende öyle bir şey   yaptı ki okumadan duramıyorum. Kitaplar insana unutulmaz olaylar  anlatır. Kitaplar kişinin  yalnızlığını da giderir.  Bizimle arkadaş olurlar bir şekilde . Kitaplar bizim yaşamımızda  her zaman da yardımcımızdır. Kitaplar insanı yaşama  hazırlar her zaman . Kitap bize sevinç ve mutluluk   verir. Ve bence bu duyguları  yaşamak çok güzel bir şey. Yaşama  hazırlar bizi .Kitap bize sevinç ,  mutluluk hissi verir.Ve bence bu hissi yaşamak çok güzeldir. Ben en çok hikaye   kitaplarını ve şiir kitaplarını seviyorum. Ayrıca masalları   da severim . Roman, hikaye vb.  kitaplar bizim kişiliğimizi yansıtır. Ben kitapları   seviyorum. Ve bu sebeple  hep bir kitaplığım  olsun istemişimdir. Kitapların hepsi benim olsa ne güzel   olurdu. Hepsini  de okurdum ben .
Hiçbirini kırmaz  Sayfalarını dahi yırtmazdım. Onları okurdum. Benim kitaplara duyduğum duygu  gerçek bir şey. Ben kitapları  ,bırakamam. Bence her insan  kitap okumalı. Okuma yazma bilen bir kişi   için bu hiçte zor bir şey değil.Bence kitap okumak, bilgisayarda  vakit geçirmekten, televizyondan ve birçok durumdan  daha güzeldir.
Kitaplar her zaman gerçek arkadaştır.Seni   sırtından vurmaz.Yalan söylemez ve bizi  üzmez. 


Share:

2 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.