akıllı pireler gülten dayıoğlu kitap özeti

 AKILLI PİRELER GÜLTEN DAYIOĞLU KISA KİTAP ÖZETİ
Bir zamanlar çok akıllı   adam varmış.Bir icat yapmak istiyormuş.  Fakat  kendi kendine dünyanın bütün sırları çözüldü diyormuş. Sonra bu sorununu birine  açmış. Arkadaşı, hayvanların dilini insanların konuştuğu dile çeviren bir makine icat edebilirsin demiş. O da bu makineyi icat etmek için çalışmalarını 20  aralıksız sürdürmüş. En sonunda başarılı olmuş. Onu böcek gibi canlıların dillerini çevirecek seviyeye getirmiş.
    Onu pirelerin toplanacağı mağaranın yanına yerleştirmiş. Bütün pireler insanlarla ilgili başlarından geçenleri anlatmışlar. Bir pirenin insanları gıdıklama fikri başarısız olmuş. Diğer pirenin   bulaştırma fikri başarılı olduktan sonra bir başka sevgi şelalesindeki suyu bütün insanların kanına bulaştırıp bir birleriyle olan savaşlarını sonlandırmak istiyormuş. Onun bu fikri kabul edilmiş ve şelaleye gitmişler. O  sırada  hayvan dilleri bilgini ile arkadaşı makineyi alıp   dönmüşler.Oradakileri dinleyip kimseye söylememişler.
DİĞER ÖZETİ

Yeryüzündeki ülkelerden birinde   yeteneklerle donanmış, çok akıllı bir bilim adamı yaşıyordu. Anaokuluna başlamadan,   yazmayı öğrenmişti. Yaşıtları orta öğrenimlerini sürdürürken o,   bilim dalında profesörlük düzeyine gelmişti. Ama, durumundan yine de mutlu  değildi. Bildiklerini yineleyerek, öğrencilere aktarmak yerine; insanlığın yararına sunabileceği,   bir şeyler bulmak istiyordu. Ama  üzerinde derinleşebileceği konuyu   saptayamıyordu. İkide bir, 'Geçmişte yaşayan bilginler, evrenin   çok gizini çözmüşler. Bana bir şey kalmamış' diye yakınmaktan kendini alamıyordu. Bir gün, bu sorunu, çok sevdiği arkadaşına açtı. Arkadaşı ona, şöyle bir öneride bulundu...


Share:

6 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.