vanilya kokulu mektuplar kısa kitap özeti

SEVİM AK VANİLYA KOKULU MEKTUPLAR KİTABININ ÖZETİ
Kıymık çok eğlenceli , zeki, sevecen bir çocuktur. Hikayemizin  ana kahramanı olan bu neşeli çocuk Kıymık, anne ile   babasının ayrı olmasından dolayı kısa bir sürelik için anneannesinin yanında kalmaktadır.
     Kıymık’ın hayal gücü de çok gelişmiştir. Çok hayal kurar. Araştırmayı çok seven Kıymık kendini dedektif olarak görmektedir. Araştırma da yapmaktadır. Kıymık Kıymık Dedektiflik ve Keşif Bürosu da  kurar bu uğurda . Öyle ki gece olduğu vakit  Kıymık’a göre gökyüzünde duran bir suçlu terzi her 24  saatte günün bir dakikasın kesiyormuş ,  kimsenin görmediği bir makine ile geceye dikiyormuş.
Bir gün postacı Bay Güleryüz ona  bir mektup getirir. Mektup, Kıymık’ın dedesine gönderilmiştir. Ama  Kıymık’ın dedesi ölmüş ve mektup 30 yıl  önce Paris’ten postalanmıştır. Sır  dolu bir mektuptur. Mektupta bir masal yazılmıştır ;  ayrıca mektup vanilyalı pasta gibi de  kokmaktadır. Kıymık bu sır dolu  olayı iyiden iyiye merak etmektedir. Daha sonra bu vanilya kokulu mektuplar birçok kişiye  gelmektedir. Vanilya kokulu mektupları okuyanlar içinde bir masal yazıldığını da görürler. Bu masalları okuyanlar çok mutlu olmaktadırlar ve yaşama  bağlamaktadır.
Kıymık, gizemli vanilya kokulu mektuplarını gizemini  çözmek ister. Dedektif olarak araştırmaya başlayan sevimli kahraman Kıymık bu sırrın  çözülmesini istemektedir.
Vanilya kokulu mektupları ise gönderen postacı da  Bay Güleryüz’dür. Neden  mektuplar vanilya kokuyor derseniz; postacı Bay Güleryüz’ün karısı vanilya kokulu pasta aroması da yapmaktadır. Postacı Bay Güleryüz’de mektupları eşinin  yaptığı vanilyalı pastaların yanına koyduğundan vanilyalı pasta misali  kokmaktadır.


Share:

14 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.