midos kartalının gözleri kısa kitap özeti gülten dayıoğlu


MİDOS KARTALININ GÖZLERİ KISA  KİTAP ÖZET
Adem, Midos ‘ ta  balıkçılık yaparak geçimini sağlayan   ailenin küçük oğlu idi. Adem,   turist olarak gelen misafirlere rehberlik yapıp aile bütçesine  katkıda bulunuyordu. Adem, zeki   çocuktu ve koya gelen turistlerden de bir çok yeni yabancı sözcükler  öğreniyordu. Adem,   rehberlik sırasında sayısız arkeoloğun bulmak için çaba gösterdiği fakat  bulamadığı Midos Kral Mezarları’nı bulmak için kendisine söz verir.   dolaşırken Adem gerçekten bu mezarların izlerine rastlar ama  tam da amacına ulaşacakken bir tarihi eser kaçakçısı   Artur’a yakalanır. Arturlar Adem’i bulmak için çalışanlarından birisi olan   Kris’i alet ederler ama  Kris, Arturlara yardım ettikten sonra bu yaptığından   pişmanlık duyar.
Adem   kral mezarlarını gösterdikten sonra Arturların kendisini öldüreceklerinin bilincindedir. Bu sebeple  de bir kaç gün sonra ellerinden kaçmaya yeltenir bu hedefi  ile kendini tekneden denize atar ve akıntı sebebi ile  de Yunan kıyılarına çıkar. Onu bulan adamlar  ise Adem’i kimsesizler yurduna teslim ederler.
Burada  tanıştığı Al ile Ari Dayı’nın çalıştığı kaptana yardımcı olarak gemiye giderler ,  bu sıralarda Al ile Adem bir çok serüvene  atılırlar. Ancak yine de Adem, Arturlara yakalanmaktan korkmaktadır.
Adem ile  Al büyürler ve Al, bilgisayar mühendisi olur iken Adem de Arkeolog olur. Bu zamanlarda  Adem, Arturlara yardım eden Kris ile karşılaşır ve Kris pismanlığını dile getirince Adem   affetmeye karar verir.
Adem yaşamı  boyunca Midos Kral Mezarlarını bulmayı kendisine hedef edinmiştir. Bu hedefi  doğrultusunda da Arturların tüm dünyada hüküm süren   örgütünü yok etmek istemiştir. Adem ve arkadaşları bu konuda   çalışmalar yaparak Arturların   hırsızlık planını bozmuşlardır. Arturlar çökme noktasına gelir iken Adem ve arkadaşları da aynı anda  bir çok para kazanırlar hem de aynı zamanda tarihi eserlerin Arturların çalarak yurtdışına kaçırmasına mani  olmuşlardır.
Mezarları bulmak isteyen Adem ve arkadaşları bir zaman  sonra Ari Dayı ve Kosta Kaptan’ı bulurlar ve   yardım isterler. Yardım alan Adem ve arkadaşları   mezarların tünellerini bulurlar. Adem ve arkadaşları Arturların yakalanmasını sağlamak için  bir tarihi eser hırsızı gibi onlara mektep yazarlar ve Kral Mezarları’nı soyma önerisinde  bulunurlar. Arturlar ise bu tuzağa .
Bu olaydan Midos Kral Mezarları   dünyaya tanıtılmıştır ve ülkelerin tarihi eserlerinin kendi ülkelerde tanıtılmasına karar verilmiştir.


Share:

10 yorum:

  1. çok çirkin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın kitabıda çook sıkıcı. Zorla okudum. Kitap aşırı derecece iğrenç!!!

      Sil
    2. Aynen kitabında konusu yazılış şekli iğrenç, hiç akıcı değil almanızı tercih etmem.

      Sil
    3. gerçekten tür. hocası zorla verdi okumak zorundayım çok kötüü ve sıkıcı

      Sil
  2. Çok haklısın çok sıkıcı kitap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çokkk sıkıcı offfff

      Sil
  3. neymiş adem mi hsayatı napim ben yaa

    YanıtlaSil
  4. ÇOK SIKICI BİRKİAP

    YanıtlaSil
  5. Kitap çok güzel ve akıcı bence yanılıyorsunuz

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.