gemici dedem kitap özeti sevim ak


GEMİCİ DEDEM SEVİM AK KISA KİTAP ÖZETİ
Yazar: 

Sevim Ak
Yayınevi: Can Çocuk Yayınları

Sayfa: 88 sayfa

Basım Tarihi: 1970

Dümeninizi eğlenceye çevirin! Karlı ve soğuk bir kış günü kıvırcık saçlı, koca burunlu yeşil-kırmızı   atkılı bir adam bir evin kapısı çalar. Rüzgarın, güneşin, bulutların, kuşların bilgisini içine çekmiş , huyun suyu denize benzeyen, nasırlı elleri dümenini arayan bu insan  kimdir?  

"Dedem, tahtaya sevimli  bir kaptan köşkü çizdi. Penceresinin önünde deniz kuşları hep uçuyordu. Köşkün duvarlarına leyleklerin gagalarında tuttuğu haritalar da asılmıştı. Barometreyi bir yunus, pusulayı da  bir fok taşıyordu. Dümenin uçlarına çok sevimli deniz hayvanları yerleşmişti. Kaptanın sırtında çok renkli kanatları vardı. Beline yılan balığını kemer   dolamıştı. Bu resim öğretmenin çok hoşuna gitti. 'Bu köşkün birebir aynısını yapalım,' dedi. Dedem   heyecanlandı. Öğretmenimizin elini tuttu. Zarif   öpücük bıraktı. 'Bu sizin için ben yapayım,' dedi. Cebinden denizkızı şeklinde bir parfüm şişesi çıkarıp   verdi. Hepimiz   alkışladık."

Karlı bir kış günü kıvırcık saçlı,     yeşil-kırmızı ekose atkılı bir adam bir evin kapısını çalar. Rüzgârın,   bulutların, kuşların bilgisini özümsemiş, huyu suyu denize benzeyen,   elleri dümenini arayan bu adam kimin nesidir? Acımasız polis şefi fitne dolu mektuplarıyla niçin  kafa karıştırır? Konserve kutusunu dahi  açmayı beceremeyen babanın içindeki patlamaya hazır   evin haritasını değiştirebilir mi? Kiraz ağacı Pakize çocuğun içini kemiren kurtları   savar . Bir solukta okuyacağınız, sürükleyici,   bir kısa roman.

Share:

10 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.