kraliçeyi kurtarmak kitabının kısa özeti


KRALİÇEYİ KURTARMAK KİTABININ KISA ÖZETİ
Kitabın ana  kahramanı Aleks. Arkadaşları ise Sam ile  Vanessa. Aleks’in bütün dersleri iyi olmasına rağmen   matematikten iyi notlar alamaz. Bir gün yolda gezer iken bir kalem bulur ve kalemi   beğenir, atar çantasına.
  Ertesi gün olacak matematik sınavında   kalemi kullanır ve bu kalem tüm  problemleri çözer. Bunu arkadaşları Vanessa ve Sam’e anlatır. Ne yazık ki kalemi   kaybeder. İşler tersine gitmeye başlar. Aleks,   üzgün olduğu bir akşam kitaplığına yönelir ve kitaplığında   hiç görmediği   kitap fark eder. Kitapta Zümrüt Kraliçe Jayden’in bir ülkenin kraliçesi olduğu ve   ülkede herkesin   mutlu olduğu anlatılır. Günün birinde Kral Rechner  gelir ve Zümrüt Kraliçe’ye evlilik teklifi eder. Kraliçe   teklifi kabul etmeyince   kaçırır ve 400 ayrı kapısı olan zindanına atar. İşte   sonra olaylar başlar. İlk matematik sorusuyla karşılaşır Aleks. Soruyu   önce çözmez. Sayfayı çevirmeye çalışır fakat  sayfa   çevrilmez. Sonra soruyu çözmeye karar verir ve sayfayı çevirdiğinde   çevrilir. Olayı anlayan Aleks bunun gibi daha dört yüz  soruya cevap vermek zorundadır. Her   kapı, ayrı   soru demektir. Aleks soruları çözmek için ilk   Vanessa   sonra arasının kalem yüzünden   bozulduğu Sam’den yardım ister. 3  arkadaş okul bitimine kadar dört yüz  ayrı soruya cevap vermek zorundandır  . Çocukları kitap   esir almaya başlar.
Sorular çözüldükçe Aleks’in matematiği iyi olmaya  başlar. Okuldaki   sınavdan sihirli kaleme ihtiyaç duymadan iyi   not alır. Aleks ve arkadaşları okulun son gününe kadar dört yüz  soruyu çözer fakat  kraliçe kurtulmamıştır. Çünkü yaz kamplarında çözmeleri gereken daha 7  büyük soru vardır. Kaldıkları kamptan uzakta bir yerde   çözmeye çalışırlar. Son akşam Sam ile  Vanessa yakalanır. Aleks bir  başına gider ve soruları çözer. Ertesi gün Sam, Vanessa ile  Aleks buluştuklarında yapabilecekleri   şeyi yaparlar. Buldukları sayının her   rakamına   harf vermek. Kral Rechner   geldiğinde Aleks son anda doğru şifreyi söyler ,  hem kraliçe hem de çocuklar kurtulur.



Share:

18 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Güzel ama biraz uzun olmuş.

      Sil
    2. bence çok kısa daha uzun olmalıydı

      Sil
  2. Gerçekten çok güzel bir kitap ben okudum ve çok beğendim.Özeti de çok güzel.Bana göre herkes okumalı bu kitabı ve soruları çözerek bu kitap daha verimli hale getirilebilir.Özellikle maceralı kitap okumayı sevenler mutlaka okumalı.

    YanıtlaSil
  3. Mukemmel iyiki yazmissin ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. harika bir kitap bu özellikle ortaokul öğrencileri için .

    YanıtlaSil
  5. selam... çok güzel

    YanıtlaSil
  6. kitab zaten muq özette muq ben bu sityi beğendim

    YanıtlaSil
  7. Yarın sınavım var tam 2 kere okudum. Ve çokta sevdim her kese öneririm

    Ve çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kitabı 4 kere okudum benimde sınavım var umarım ikimizin de sınavı güzel geçer

      Sil
  8. çok güzel hele hele ben orta okula gdiyorum özetini çıkarcaktım mükemmel

    YanıtlaSil
  9. benimde yarın sınavım var inşallah iyi geçer

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.