parbat dağının esrarı kitap özeti


PARBAT DAĞININ ESRARI KİTAP ÖZETİ

Yazarı: GÜLTEN DAYIOĞLU
  
Küçük bir çocuk, daha altı  yaşındayken bitkiler dünyasına ilgi duymaya başlar. Ailesinin   desteğiyle, önce kendi evinin bahçesinde bitkiler yetiştirmeye başlar. Komşusu bitki sever hanımın da yardımı  ile yaşadıkları kasabanın   bahçelerini   renkli çiçeklerle donatır. Bu çocuk   sonra bitki bilgini olur. Bir gün ülkenin başkanı kaybolur.

Çocuk  bitkilerin de yardımı ile başkanı bularak herkesin dikkatini çeker. Başkanın da yardımını  alarak bitkilerle ilgili çalışmalarını geliştirir .

Dünya yaklaşmakta   bir gök cismi ile korkuya kapılır ve tüm  dünya bilginleri   çalışmaya başlarlar. Dünya üzerinde  bir nokta, yani Nanga Parbat Dağı belirlenerek   başlatılır. Bu dağa geldiklerinde değişik  olaylara gebe olurlar. Bu dağda   bilgin kaybolur ve araştırmalar sonucunda bulunamaz. Bu arada gök cismi de   dünyaya çarpacak iken esrarengiz   şekilde yok olur. Dünya büyük   sevinç yaşamaktadır. Araştırmalar sırasında Nanga , Parbat Dağında garip gölgeler görmüşlerdir. Fakat  bunların ne olduğunu bulamamışlardır, çünkü dağa çıkmak ya da  gözlemek mümkün olmamaktadır.
Genç bilgin değişik  yaratıklar tarafından dağın içine çekilmiştir. Burada   tanışır ve onlarında insan olduklarını öğrenir. Bunlar yıllar  önce büyük tufanda sürüklenerek   dağda toplanmış ve burada yaşayan insanlardır. Fakat  bunlar bitki konusunda   ilerlemeler kaydetmişlerdir. Ve şekilleri biraz değişmiş, yarı insan   bitkidirler. Kendilerine  Kalanlar demektedirler. Onlar da dünyada kendilerinden başka insan olmadığını düşünmektedirler.   dağın içinde yaşamaktadırlar.  

Bu arada dünyanın 2  güçlü ülke başkanı birbirlerine savaş açmaya hazırlanmaktadırlar. Bu işe kızan bitkiler ile  Kalanlar bu savaşı engellemişlerdir ve bitkiler insanlara da  küsmüşlerdir. Yeryüzündeki tüm  bitkiler kararmıştır. Tabi insanlar her şeyden habersizdir.

Kalanlar, genç bilgini, insanlara elçi olarak gönderirler .  bitkilere iyi davranmaları gerektiğini anlatmasını isterler. Bu konuda yanlışlarını  anlayan insanlar bitkilere iyi davranmaya başlar .  bitkiler eskisi gibi rengarenk olmuşlardır. Bitkiler ve insanlar   barışmışlardır. İnsanlar artık bitkilere iyi davranırlar .
Genç bitki bilgini   Nanga Parbat Dağına dönerek Kalan dostları ile yaşamaya devam eder. Artık dünya üzerinde tüm  insanlar barış ve dostluk içerisinde yaşar.


Share:

7 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.