üç minik serçem kitabının özeti konusu


ÜÇ MİNİK SERÇEM KİTABININ ÖZETİ KONUSU
 KONUSU: Tabiatı  ve hayvanları çok seven Son çiçek adlı  kız ve ailesi ile Son çiçek’in, küçük  bir serçe ile olan dostluğu yer almaktadır.

ÜÇ MİNİK SERÇEM KİTABININ ÖZETİ
Sütçülük yapan adam ve eşi , İlk çiçek ve Nar çiçek adlı  iki kızları ile birlikte iki odalı bir evde, fakir  bir yaşam sürmekte­dirler. Kızlar büyüdüklerinde bir de Son çiçek ismini verdikleri bir kızları   olur. Bir zaman  sonra, ablaları evlenip gidince, Son çiçek ailenin bir  çocuğu olarak, küçük evlerinde mümkün ol­duğunca mesut  bir yaşam sürerler. Son çiçek akıllı, sevimli   bir kız olduğu için bütün mahalleli tarafından   sevilmek­tedir.
Son çiçek hayvanları   çok sevmektedir. Kınalı adlı  kedisi, Sürmeli adlı  köpeği vardır. Ayrıca, sütçülük yaptıkları için inek­leri vardır. Yine tavuklar, horozlar, serçeler ile  leylek­lerle de çok iyi geçinmektedir.
Yaşam  devam edip giderken, Son çiçek bir gün ağaçtaki yuva­sından düşmüş bir serçe   bulur. Onu çok sever ve evinde beslemeye başlar onu . Son çiçek’in arkadaşları da bu yavruyu   sev­mişlerdir.
Gün gelir minik serçe büyür ve kendisine bir eş bularak öteki  serçelerin arasına karışır. Çok üzülen Son çiçek’e   ziyare­tine geleceğine dair söz verir.
Ancak, Son çiçek’in babası, çeşitli kesimlerden çok baskı ya­pıldığı için otlağını satmış; hep beraber , yeni otlaklar bulmak için göç etmek mecburiyetinde  kalmışlardır. Bu yolculuktan   çok üzü­len Son çiçek’e, minik serçe, eşi ve arkadaşları, onlara yolculuk süresince  eşlik ederek, en önemli  teselliyi vermişlerdir.
Yeni meralarına  varmış, yeniden düzenlerini kurmuşlardır. Son çiçek burada da yeni dostlar edinir, yeni arkadaşlıklar  kurar. Kısa zamanda etrafa  alışır ve kendisini sevdirir. FAKAT, her zaman aklının bir köşesinde küçük  serçe bulunmaktadır.
üç minik serçem kitabının özeti konusu


Share:

3 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.