küçük cadı şeroks kitabının özeti


KÜÇÜK CADI ŞEROKS ÖZETİ


             Hayatımızdaki her şeyin göründüğü gibi olup olmadığını düşündüren   bir serüven. Masallar Ülkesi'nin mutlu mesut , küçük cadısı Şeroks, günün birinde yeni masallar bulması amacı ile  Dünya'ya gönderilir.

Bu güç  yolculukta Şeroks'un başından birbirinden değişik  olaylar geçer. Süsler Ormanı'nda tanıştığı Tavşan Ozzi, Yaşlı Fil Pifona ile  Cüce Tilon, Sabırsızlar Köyü'ne giderken karşılaştığı Dağkeçisi Lokta, yalnızlığına üzülen Dev Kordora ile  Büyük Kent'teki ayakkabı ustası Gonci'yle kurduğu arkadaşlıklar  onu değiştirir. Şeroks yol boyunca, yaşama ilişkin   çok ayrıntının da farkına varır. Karşılaştığı her yeni hal  düşünmesine, dolayısıyla da büyümesine sebep  olmaktadır. Ancak, Küçük Cadı Şeroks'un Masallar Ülkesi'ne yeni masallarla beraber  dönebilmesi için bütün bunlar yeterli olacak mıdır?.. Felsefenin derinliğini kitaplarına taşıyan felsefe eğitimli yazar Aslı Der'in ilk kitabı, ülkemizde çok sevilen bir çocuk klasiği. Yayınlandığı günden beri hem okulöncesi hem de ilköğretime yeni başlayan çocuklar için gerçek bir başucu kitabı olan roman, Şeroks'un yaptığı masalsı yolculuğu anlatıyor. Şeroks bu yolculuğunda hem yeni dostlar ediniyor, hem de büyüyor. Aslı Der'in sınırsız düş gücüyle yarattığı, tanınmış çocuk kitapları illüstratörü Huban Korman'ın özgün siyah-beyaz desenleriyle benzersiz kıldığı romanın ikinci kitabı Büyük Tuzak, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) tarafından 2007 Yılının En İyi Çocuk Romanı seçildi.
küçük cadı şeroks kitabının özeti,küçük cadı şeroks hikaye özeti,küçük cadı şeroksun özeti,küçük cadı şeroks bilgi, 

küçük cadı şeroks hikaye özeti,KİTAP ÖZETLERİ,küçük cadı şeroksun özeti,küçük cadı şeroks kitabının özeti,küçük cadı şeroks bilgi,
Share:

8 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.