35 kilo tembel teneke kısa kitap özeti


35 KİLO TEMBEL TENEKE KISA ÖZETİ
George isminde  ,altıncı sınıf  çocuğu derslerine hiç çalışmaz ,  ödevlerini yarım yamalak yapan bir çocuktur.  Ailesi her gün onun yüzünden kavga ediyordu(aslında sebep  arıyorlardı) . Dedesiyle beraber  küçük kulübelerinde marangoz işleri yapıyorlardı . 

   Bir tek orada mutlu oluyordu ve artık son okuldan da  atılmıştı ; kimse onu kabul etmiyordu .  En  sonunda ailesi onu yatılı okula vermeye karar verdi . Bir broşurde bir çocuğun marangozluk gibi bir yaptığını görür ve ona gitmek ister.  Müdüre bir mektup yazar ve kabul edilir .  İlk önce bir sınavdan geçer ve dedesinin hayali yardımıyla kazanır.  Okula giriş yapar ve gider ve her hafta annesiyle konusur .  1 hafta dedesinin hasta ve yoğun bakımda olduğunu duyar ve her gün derslerine düzenli çalışmaya başlar .  Televizyon izlemek yerine koşu yapıyor .  Al dede ,  benim gücüm senin olsun sen bana sınavda yardım ettin şimdi ben sana gücümü vererek yardım edeceğim , der. Haftalar sonra dedesinin komaya girdiğini duyar ve artık her şeyi bırakır . Hiçbir şey  yapmaz ;  annesi onu alır ve trenle yola çıkarlar.  Her direğin orada dedesini görüyor eve gitti ama dedesini göremedi .  Yine  okula gittiğinde artık kütük gibiydi ; hiçbir işe yaramıyor , hiç bir iş yapmıyordu . Bir gün güçlü bir çocuk onu uyandırdı ve aşağıda yaşlı bir adam var ve totom burada kalıyor onu çağırın , diyor.  Koşup  4 katı indi ve dedesini gördü .  Yanında beyaz elbiseli bir adam serumunu tutuyordu. Dedesi;istersen fermuarını kapa toto üşüteceksin ,  der.  İşte o zaman george gülümser.

Share:

13 yorum:

  1. 🙂🤔😮😢😱😵😳içerir

    YanıtlaSil
  2. güzel olmuş ama biraz daha kısa olabilirdi😁

    YanıtlaSil
  3. Tek kelimeyle mükemmel

    YanıtlaSil
  4. lütfen kısaltın şunu başlığa kısa yazıyorsunuz siteyi bir açıyoruz 10-15 paragraf bu kısa özet değil insanları kandırıyorsunuz

    YanıtlaSil
  5. İNSANLARI KANDIRIYORLAR7 Aralık 2023 05:26

    ÇOK KÖTÜ ÖZET SAKIN YAZMAYIN ARKADAŞLAR AYNISINI SÖZLÜMDE YAPTIM 0 ALDIM HOCA HİÇ BEĞENMEDİ SAKIN EZBERLEMEYİN

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.