çizgili pijamalı çocuk kısa kitap özeti


çizgili pijamalı çocuk kısa kitap özeti,çizgili pijamalı çocuk uzun özeti,çizgili pijamalı çocuk konusu anafikri kişileri,
ÇİZGİLİ PİJAMALI ÇOCUK KISA KİTAP ÖZETİ
Bruno, ablası Gretel Annesi ve babası yaşadıkları kent  olan Berlin'den nazi kampı olan başka bir yere taşınmak mecburiyetinde  kalırlar. Ailenin babası üst subay sayesinde bir nazi komutanı ve kampın en üst yöneticisidir. 

   Bruno camdan bu kampı görür ve ablasına bu kampı anlatır. Fikir yürütür ne olduğunu da tam bilemezler. Bu dönem de ayrıca kardeşler yeni evlerinden sıkılmakta ve ara ara  Berlin'i özleyerek oraya dönmek istemektedirler. Fakat  babalarının kararı kesindir. Orada kalınacak! 
Bir süre daha aylar  böyle geçer. Çocuklar oraya alışmaya başlarlar. 

Bir gün Bruno kampı çevreleyen tel örgülere dek  gider. Orada gezinirken Shmuel isminde kendisiyle aynı gün doğmuş olan   çocukla karşılaşır. Bu çocukla dostluk kurarlar . hemen hemen her gün beraber zaman  geçirirler. 

Aradan 1 sene  geçmiştir. Bir gün Bruno'nun annesiyle babası şiddetli bir tartışma yaşarlar. Anne oradan gitmek, Berlin'e geri dönmek istemektedir. Sonunda general bu duruma razı olur. Hazırlıklar başlar. 
Bu sırada  Yahudi çocuk Symuel'in babası kaybolmuş ve Symuel bu durumu Bruno'ya da anlatmıştır. Bruno babasını bulma konusunda arkadaşına söz vermiş ve tel örgünün öteki  tarafına geçmek için arkadaşından çizgili pijama istemiştir. Ertesi gün yağmur durduğunda  Bruno sözleştikleri gibi arkadaşının yanına gitmiş ve çocuğun getirdiği bu çizgili pijamayı giyerek çitin öte yanına geçmiştir. 
O günden sonra Bruno'dan bir daha  haber alınamamış, çocuğa ne olduğu da asla öğrenilememiştir..

Share:

9 yorum:

  1. biraz kısa kalmış ayrıca kitabın ana fikrini karakterlerini v.s görmek isterdik...

    YanıtlaSil
  2. o aradaki 1 seneyi açıklasa daha güzel olurdu

    YanıtlaSil
  3. çok uzun eodev'den baksaydım bu kadar uzun olmazdı

    YanıtlaSil
  4. Kitabı okudum okurken sıkıldım çok sıkıcı

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.