mutluluk ve gülümseme çok şey kattı hayatıma deneme


 MUTLULUK VE GÜLÜMSEME ÇOK ŞEY KATTI HAYATIMA.” CÜMLESİNDEN HAREKETLE DEFTERİNİZE DENEME YAZIN
BAŞLIK: MUTLU OLMA SANATI
İnsanların güzel bir hayat  sürmesi, varlıklarını devam ettirmesi,   barış içinde olması için mutluluk şarttır. Mutlu olmayan kişiler , kendilerinde hep bir eksiklik hissederler. Yaşamın gayesine mana  veremezler. 

         Hallerinden hoşnut olmazlar ve devamlı  bir isyan duygusu içindedirler. Mutluluk, kişinin  yaşama amacıdır; zira her insan mutluluğu yakalamak,   için didinir durur. Mutluluğun olmadığı bir yerde güzel şeyler de zaten  yoktur; zaten mutluluk  güzel şeylerin olduğu yerlerde bulunur. Mutluluğu var etmek  biz insanların elindedir. Bunu gerçekleştirmenin en kolay  yolu ise bizi mutlu edecek ortamlar yaratmaya çalışmaktır. Mutlu olmamızı sağlayacak haller  yaratmak da çalışmakla  gerçekleşebilir. Örneğin, istisnaları olsa da,   her şeyi elde edebilen, dünyanın   nimetlerinden yararlanabilen insanlar mutludur.   Bu zenginliği ise kendi olanakları  ile yani çalışarak elde etmiştirler. Yahut başarılı bir kişi  mutludur ve bu mutluluğu   derslerine önem vererek elde etmiştir .
       Kimi zaman   sıkıntılar, kimi zaman hastalıklar, kimi zaman başarısızlıklar, kimi zaman da  ayrılıklar mutsuzluk nedeni  olabilir.  Başımıza gelen her sıkıntıyı olumluya çevirmek   elimizdedir. Bunun için   mutsuzluğa sebep olan kaynakları bulmak   gerekir. Hiçbir şey, insanı mutsuz edecek kadar mühim  olmamalıdır. Hayattaki en ufak  problemleri bile kafaya gereğinden çok  takan, önemseyen insanların mutlu olabilmesi   zordur. Bazen   takmamak gerekir.  
mutluluk ve gülümseme çok şey kattı hayatıma deneme, mutlulukla ilgili deneme, mutlu olmakla ilgili deneme
 

Share:

2 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.