Limon Kütüphanesi Kısa Özeti

LİMON KÜTÜPHANESİ KISA ÖZETİ

 Limon Kütüphanesi annesini kaybeden babasıyla beraber yaşayan Calypso adında bir kız çocuğunun hikayesini anlatmaktadır.  Calypso 10  yaşındadır. Koca bir evde babası, annesinden kalma kitaplar ve tablolar ile yüzlerce anı ile beraber  yaşamaktadırlar. Babası yayınevlerinin ve yazarların gönderdiği kitapların düzeltisini yapmaktadır. Saatlerce bıkmadan usanmadan bu işi yapabilmektedir.

Babası eşinin ölümüne   alışamamıştır. Belli etmemeye çalışsa da eşinin ölümü onu  etkilemiştir. Öyleki kitaplar arasına hapsolmuş, Calypso ile ilgilenmeyi bile çoğunlukla unutmaktadır. Kendisi  bir kitap yazmaktadır. Calypso sanki bir yetişkin gibi babasına bakar, bazen ona yemek hazırlar. Sürekli kendi işleriyle ilgilenen baba Calypso’ya sürekli olarak içindeki  manevi gücü  keşfetmesini söyler. Ona göre kimseyle konuşmaya ve arkadaşlık yapmaya pek gerek yoktur.

Calypso  okul arkadaşı Mae ile tanışır. Ancak babasının öğretilerinden dolayı onunla konuşmak ve arkadaşlık etmek istemez. Fakat için için de onunla iletişime geçmek ister, onu takip eder. Bir gün Mae’yi çaktırmadan izlemeye çalışırken Mae yerden topladığı dallar ile okulun bahçesine koskoca bir CALYPSO yazar. Bundan sonra arkadaşlıkları başlar.

Share:

1 yorum:

  1. teşekkür ederim çok yararlandım çok iyi özetlemişsiniz

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.