Ünsüz Youtuberin Günlüğü Kısa Özeti

Ünsüz Youtuberin Günlüğü Kısa Özeti

                 Ezgi on dört yaşındadır ve en büyük hayali Youtuber olmaktır. Ailesi ise çocuklarının bu işlerle uğraşmasına kesinlikle karşıdır. Sınıftaki en iyi arkadaşları Duru ve Sarp’tır. Sarp da birtakım mizahi videolar çekmekte ve bunu Youtube’ye yüklemektedir. Takipçi sayısı az olmakla birlikte Ezgi de ona özenmekte lakin ailesini ikna edememektedir. Ailesinin bulduğu çözümse şudur: Ona bir ajanda alırlar ve sanki Youtube sitesinde takipçileriyle konuşuyormuşçasına yaşadığı her anı bu ajandaya yazmasını isterler. Ezgi, gönülsüzce bunu kabul eder ve maceralarını yazmaya başlar. Bu öykü de Ezgi’nin ajandasında anlattıklarıdır. Ezgi’nin anne ve babası aynı okulda okumuşlardır. 


                Babası belgesel çekimleri yapmakta annesi de  yardım etmektedir. Özellikle parasal anlamda sıkıntılar yaşamakta ve bu da aile huzurunu bozmaktadır en sonunda ayrılmaya karar verirler. Ezgi, artık annesiyle yaşayacaktır. Babası da kendilerine yakın bir yerden ev tutmuştur. Böylelikle, Ezgi de istediği zaman babasında kalabilecektir. Ezgi, babasının yanı na geldiği bir gün babasının misafiri olan Ethem Bey’le tanışır. Ethem Bey, reklam filmleri çekmektedir ve Ezgi’nin babasına kızının farklı bir simasının olduğunu söyler. Niyeti onu reklam filmlerinde oynatmaktır. Babası buna karşıdır ama bir şekilde arkadaşı tarafından ikna edilir. Böylece, Ezgi bir dondurma  reklamında oynayacaktır. Frambuazlı dondurmanın tanıtımı Ezgi’nin reklam yüzü olduğu video ile tanıtılır. Ezgi’nin reklamı okulundaki arkadaşları ve etrafı tarafından izlenmiş ve kısa zamanda etrafında bir hayran kitlesi oluşmuştur. Bu durumdan memnun olmayan tek insan ise arkadaşı Sarp’tır. O, reklamların tamamen kandırmaca olduğunu düşünmektedir. Reklamlar, yalanlarla ve sahte kurgularla tüketim kültürüne hizmet etmektedir. 


Ünsüz Youtuberin Günlüğü Kısa Özeti,Ünsüz Youtuberin Günlüğü uzun Özeti,Ünsüz Youtuberin Günlüğü Miyase Sertbarut,Ünsüz Youtuberin Günlüğü konusu oku,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

3 yorum:

  1. saolun benim kitap sınavım olcaktı kitabı okumamıştım ellerinize sağlık konu ile ana düşünce de koymanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle sayın site çalışanları, oğlum bir hata yaptı ve küfür etti affediniz, kusu rabkayuım

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.