Büyük Atatürk'ten Küçük Öyküler Kitap Özeti

Büyük Atatürk'ten Küçük Öyküler Kitap Özeti

Bu eserde Atatürk'ün değişik zamanlarda başından geçen anılara yer verilmiştir. Okurken çok beğeneceğiniz oldukça güzel bir eser. Biz burada yalnızca bir bölümün özetini sizlerle paylaşacağız.

 Bir gün Mustafa Kemal Atatürk, Adana İstasyonunda trenden inmişti. Sağı solu dolduran halkın coşkun alkışları, Yaşa Varol! sesleri arasında yaya olarak şehre giriyormuştu. Bir kadın kalabalığı göze çarpmıştı. Ve daha sonra onların arasından ikişer levha taşıyan dört genç kız çıkmıştı. Atatürk'ün önünde durmuşlardı. Daha sonra ise arkalarından bir kız  gelerek ağlamaya başlamıştı. Daha sonra herkesin gözleri yaşarmıştı. Atatürk'ün de gözleri nemliydi , başı eğilmişti. Genç kızın ağlaması bitince Atatürk'ün alnı yükselmişti; mavi gözlerinde ve pembe yüzünde bir çelik parıltısı görülmüştü. Her kelimesi üzerinde kuvvetle durarak: "Kırk asırlık Türk yurdu yabancı elinde kalamaz!" demişti.

Büyük Atatürk'ten Küçük Öyküler Kitap Özeti,Büyük Atatürk'ten Küçük Öyküler kısa Kitap Özeti süleyman bulut,Büyük Atatürk'ten Küçük Öyküler ödev,KİTAP ÖZETLERİ,


Çoğunu ilk kez okuyacağınız, onlarca Atatürk hikayesi ... Mustafa Kemal'in nasıl Atatürk olduğunu biliyor musunuz? Ya sevdiği atının öyküsünü okudunuz mu hiç?Köpeği Foks'un matraklıklarını...Kesilen iğde ağacını aramaya çıkan Atatürk'ü...Onun çiftçilik serüvenlerini...En sevdiği çiçek olan al karanfilin öyküsünü okudunuz mu?Büyük Atatürk'ten Küçük Öyküler, sevilen yazarımız Süleyman Bulut tarafından derlendi ve kaleme alındı.
Share:

6 yorum:

  1. hayatımı kurtaran o site "O7" asker selamına benziyo

    YanıtlaSil
  2. kitap harika 2. sini okuyacam

    YanıtlaSil
  3. bu kitabın özetimi yoksa 1. konunun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende merak ediyorum

      Sil
    2. Sanırım Büyük Atatürkten Küçük Öyküler 1 Kitabını Anlatıyor.

      Sil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.