Dolunay Dedektifleri Kısa Özeti

Dolunay Dedektifleri Kısa Özeti

              Bilgecan, Ada, Oğuz, Ece ve Birce Fırat’ın mektubuyla Mardin’de yeni bir sırrı çözmeye gideceklerdi. Ailelerinden izin almaları zor olsa da dayılarının orada olması ailelerinin izin vermesinde tesirli olmuştu. Bilgecan, Ece ve Birce kuzendiler. Ada ise onların arkadaşıydı. Fırat’ın dayısı esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Fırat bir dayısı ile babasıyla yaşıyordu. Annesini yıllar önce kaybetmişti. Bu yüzden dayısına çok düşkündü. Bedo dayının Mardin’ de tarihi eserler satan bir dükkânı vardı. İsmi ise Mumya Dükkânı idi. 


           Bir çete Bedo Dayı’nın adını kullanarak yurt dışına tarihi eserler satıyorlardı. Daha doğrusu isim karışıklığı olmuştu. Bu sebep ile  Bedo Dayı’yı kaçırmışlardı. Sonunda araştırmalar sayesinde Dolunay Dedektifleri olayı çözmüşlerdi.Olay çözüldükten 3 sene sonra Dolunay Dedektiflerine mektup yazmıştı Fırat. Bu mektupla birlikte bir armağanda göndermişti. Bu armağan Bedo Dayı’nın Fırat’a seneler önce hediye ettiği, eski insanların kâğıt olmadığından hayvan derilerine gizemli harflerle yazmış olduğu bir hayvan derisiydi. Bu yazıların sırrını hiç kimse bilemeyecekti. Onlar için sadece bir anıydı.

Dolunay Dedektifleri Kısa Özeti,Dolunay Dedektifleri uzun Özeti,Dolunay Dedektifleri Kısa Özeti mavisel yener,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

12 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.