Ormanı Yemek Yasak Kitabının Kısa Özeti

Ormanı Yemek Yasak Kitabının Kısa Özeti


 Ormanı Yemek Yasak adlı eser , yaşadıkları kasabanın tabiatını tehdit eden doğal yaşam merkezinin açılmasına engel olmaya çalışan dört arkadaşın başından geçenleri anlatan, bilgilendirici ve sürükleyici bir eser . Cengizhan, Kerem, Hazal ve Gökçen ormanda buldukları bir ağaç evi karargahları ilan ederler; orada bir güzel  eğlenirler, yer içerler ve başlarına gelen sorunlarla bu ağaç evde ilgilenirler. Kitabın ana öyküsü mühendisliğini Gökçen’in babasının yaptığı doğal yaşam merkezinin açılmasına engel olmaktır. Bu hikayeye ek olarak, ağaç evin deşifre olması tehlikesi, ağaç evde ortaya çıkan kemikler ve ortadan kaybolan eşyalar gibi yan hikayeler de bulunmaktadır. Birbirini besler nitelikte olan bu hikayeler sayesinde kitap eğlenceli ve sürükleyicidir. Kitabın bitiminde gösterdikleri çabanın karşılığını alan dört arkadaş, doğal yaşam merkezinin açılmasına engel olmuşlardır fakat bu sefer de arkadaşları Gökçen’in kasabadan ayrılması sorunuyla yüzleşirler.

Ormanı Yemek Yasak Kitabının Kısa Özeti,Ormanı Yemek Yasak uzun özeti,Ormanı Yemek Yasak konusu kişileri,KİTAP ÖZETLERİ,

Doğa sevgisi, arkadaşlık, dayanışma gibi konular üzerine kurulan hikaye doğaya dair birçok bilgi içermektedir. Kitabın içinde okuyucunun da öyküye katılmasını sağlayan ‘kendin yaz’ ve kitabın sonunda okuyucuya sorular kısımları bulunmaktadır. Bu iki kısım sayesinde çocuklar hikayeye katılım sağlamış olacaklardır.

Share:

10 yorum:

  1. hic bisey anlamadim

    YanıtlaSil
  2. Cok sacma bir kitap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede okadar sikiciki özet yazasım gelmiyor insanın ama ödevim olduğu için yazmak zorundayım

      Sil
  3. Bence çok güzel bir kitap

    YanıtlaSil
  4. ben bunu okudum daha uzun olabilirdi

    YanıtlaSil
  5. Çok sıkıcıdır tavsiye etmem

    YanıtlaSil
  6. Çok sikici bı kitap okuduğumdan hicbirsey anlamadım

    YanıtlaSil
  7. Türkçe öğretmenim bu kitabdan bize sınac yapacak ama hiç akılda kalıcı bir kitap değil.bu lafı ögretmenime soyleyince bana okuduğunu anlamıyorsun diyor sizce kitap akılda kalıyormu?

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir kitap insana okuduğunda macera veriyor

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.