dünyayı güneş insanı bilgi aydınlatır konulu yazı


kitap insanı güneş dünyayı aydınlatır deneme,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,dünyayı güneş insanı bilgi aydınlatır konulu yazı,kitap insanı güneş dünyayı aydınlatır kompozisyon,

DÜNYAYI GÜNEŞ , İNSANI BİLGİ AYDINLATIR KONULU YAZI

     Kitaplar içerisinde  binlerce altın  barındıran bir hazinedir. Kitap okuyan kişiler  okumayanlara göre her zaman  bir adım öndedir.Kitap öyle bir dosttur  ki siz ondan uzaklaşsanız dahi o sizi   bekler. Onun beklemesinin sebebi ise kişileri aydınlatmak içindir. Dünyayı nasıl güneş aydınlatırsa kitaplar da insanları aynen öyle aydınlatır.
Kitapların taşıdığı anlamlar  da zamana  göre değişiklik gösterir.İnsanın bir kitabı her okuduğunda aldığı heyecan  farklıdır. Nasıl ki güneş bir sistem dahilinde insanları aydınlatıyorsa kitaplardan soğumadığımız zaman onlar da aynen bizi aydınlatır.Bu durum kişinin yaşına, ruh haline, yaşam  tarzına, deneyimine göre değişiklik  gösterir.
İnsanlar , okumayı öğrenmelerinden itibaren kitaplarla iç içe bir yaşam sürer. .Elimize aldığımız her kitap bize  başka dünyaların kapılarını açar, her biri bizi çeşitli  bilgilerle aydınlatır.Kitap okuma alışkanlığı edinebilmek  için bu konuda istekli olmak gerekir. Bu vaziyet göz önünde alındığında  çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için öğretmenlere ,  anne babalara çok iş düşmektedir. Bütün gün televizyon seyredip  çocuğundan kitap okumasını isteyen ebeveynler ne kadar çabalasalar  da çocuklarına bu alışkanlığı kazandıramazlar. Bunu başarabilmek    için ilk önce kendileri kitap okumalı, çocuklarına emsal  olmalıdırlar.

Yaşamı  daha güzel hale getirebilmenin biricik  yolu iyi ve güzel şeyleri insanlara ulaştırmak , bilgi ile cehaleti yok etmektir. Bunu başarabilmenin  en kolay yolu ise kitap okumaktır.Bunun için bizler devamlı okumalıyız.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.