hobiyle ilgili kompozisyon

HOBİLERİMİZ İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON  
hobilerimizle ilgili deneme kompozisyon,hobi nedir,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,hobiyle ilgili kompozisyon,hobiler neden önemlidir,hobi hakkında yazı,


Hobi, genel manada  insanın  boş zamanlarını değerlendirdiği bir meşgale  olarak kabul edilir. İnsan ,  yaşamın karmaşasından uzak durmak , bir şeyler edinmek  için hobiler edinir. Hobiler hayatın sıradanlığından kurtaran çok güzel uğraşlardır. Çünkü normal bir birey  her gün zamanını  aynı biçimde  geçirir. Sabah okula   gideriz, akşam ise   yorgun argın döneriz.  Bazı zamanlar  bu işleri yapmaktan bunalırız   , bizim ıstırahat etmemiz  de gerekir. Biz  bunalırken    moralimizi düzelten bazı uğraşlar da  yapabiliriz.
            Hobiler bizim yaşamımızın  değerli  bir parçasıdır, biz ara ara  hobilere zaman ayırabiliriz. Hobiler bizim için çok  neşeli  zamanlardır, çünkü onları yaparken   dinleniriz, hobilerimizi  yapmaktan hiç usanmayız. Bazı  insanların   hobileri müzik dinlemek, yap boz yapmak,  bilgisayarda oynamak, futbol oynamak…  Bunlar   iyi  hobiler. Bazıları için ise  kitap okumak, tiyatro ,  şarkı bestelemek  .  Gelişen teknoloji ile birlikte    hobilerin türleri çok, bu sebeple  kişi   canı ne isterse onları yapar, ne ile  ilgilenirse onları merak eder.  Misal olarak  , benim yakınlarımdan  birisi doğal güzelliklerle  ilgilenir. Etraftaki kütüphanelerden    doğal güzelliklerle ilgili  kitapların resimlerini alır alır. Onları daima   araştırır, öğretmenlerine  doğal güzelliklerle ilgili    sormaktan hiç bıkmaz.    Şimdi bana geçelim. Benim en sevdiğim hobilerim hobim kitap okumak , polisiye  filmler seyretmek. Kitap okumaktan hiç usanmam , çünkü kitaplar iyi bir işi görevi     getirir. Kitap okumayı dışarıda oynamaya yeğlerim. Küçükken çizgi film izlemekten  hiç usanmazdım . Televizyonda çizgi film görünce  onlara dikkat ederim .    Bu çağda güzel  hobiler de var. Misal olarak  , dağa tırmanmak, yüzmek , sörf yapmak,kayak yapmak,  motosiklet sürmek. Zevkler tartışılmaz, bunun yanında  hobiler de tartışılmaz.  Hobi edinmekte her daim  fayda vardır. Çünkü hobiler bizi hayata  bağlar. Yaşamdan  daha çok zevk almamıza vesile  olur. Bizler de hayattan daha fazla zevk almak için hobi edinmeliyiz.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.