iyimserlik ile ilgili kompozisyon deneme

İYİMSERLİK KONULU KOMPOZİSYON
KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,iyimser ve kötümser arasındaki fark,iyimserlik konulu söyleşi,iyimserlik ile ilgili kompozisyon deneme,iyimserlik ne demek,

      İyimser olmak  demek karşılaşılan mesele  ve zorluklar karşısında iyiyi  düşünmek demektir. İyimser kişiler  daha mutlu hayatını sürdürmek  adına sorunları daha geri planda ve kolay  bir şekilde atlatmaya çalışır. Fakat  kötümser bir kişi  her zaman olayın en sıkıntılı  yönünü göreceğinden  ruhsal açıdan da kötüleşmeye  başlayacaktır.Hiç bir zaman istediğimiz her iş,  başarılı olmayacaktır. Bu  hal  ikili ilişkilerimizde de geçerli olmakla beraber  kendimize ve etrafımıza  zarar vermemek için  iyimser olmaktan geçmektedir.  Kişi  hayatı  boyunca gerçekleşen her olayın bir manası  olup sebep  sonuç ilişkisi içerisinde ilişki  kurulması gerekir. Bu nedenle , hiç bir şeyin rastlantı  olmadığını ve her birinin bir manası  olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. İyimserliğin en iyi anlamı  "vardır bunda da bir hayır"  lafı  olsa gerek. Bu fikirden  hareket eden kişiler  yaşadıkları olumsuzluklara katlanabilmelerini  sağlayan kuvveti ancak kendilerinde bulabilirler. İyimser kişiler  güçlü  olurlar ve yaşadıkları olumsuzlukların kendilerini yıkmasına izin  vermezler.

          İyimserlik kelimesini  başımıza gelen olayların neticeleri  ne olursa olsun yaşadıklarımızdan olumlu bir netice  çıkarabilmek olarak adlandırabiliriz.  Hayata olumlu  yönden bakmak    ,  yaşadıklarımızdan olumlu neticeler  çıkarabilmek hepimiz için son derece mühimdir. Küçük sıkıntıları sorun  etmemek, bu dertler  üzerinde kafa yormak iyimserlik ile ilgili değildir . Ufak dertleri  kafasına takan kişilerin gönlünde sıkıntılar büyüttükçe büyütür. Kötümserlik insana  hiçbir zaman bir sonuç  kazandırmaz. İyimser insanlar  yarısı su dolu   bardağa baktıklarında   dolu, kötümser insanlar  ise bu bardağa   yarısı boş derler. Yaşama  her vakit  olumlu tarafından bakmak insanın  moralini yüksek tutarak ona hayat  sevinci kazandırır. Kötümser insanlar  ise daima  mutsuz olarak en büyük sıkıntıyı  kendilerine verirler. Kendimizi yıpratmadan  ve çevremize  neşe saçarak başarılı olmak istiyorsak yaşama  her zaman iyimser   yaklaşmalıyız. Kötümser olmak  bize zarardan başka hiçbir şey kazandırmaz. Bu sebeple  bardağa her daim  dolu tarafından bakmalıyız.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.