emek olmadan yemek olmaz kompozisyon


EMEK OLMADAN YEMEK OLMAZ KOMPOZİSYON

                  İnsan  geçimini sağlayabilmek ve yaşamına  devam edebilmek için   bir meslek edinerek çalışmalıdır. Çalışmayan kişinin  herhangi bir geliri olmaz. Bu durumda insan  hayatını devam ettirecek   imkândan mahrum  kalır. Para kazanmak  isteyen herkes mutlaka emek harcayarak bir yerde  çalışmalıdır. Çalışmayıp da emek harcamayan, alın teri dökmeyen insana  hiç kimse yardım etmez. Bazıları elinden tutsa bile bu geçici bir durumdur ve daimi  değildir. Bu sebeple  her insan geçimini sağlamak amacı ile  mutlaka çalışmalıdır.Çalışmak kişiyi  hem canlı  tutar hem de ihtiyaçlarını karşılaması için ona  gelir sağlar. Hiç kimse yattığı yerden bir şeyler  kazanamaz. Kişi  bu durumu göz önünde bulundurarak kesinlikle  bir işe girip çalışmalı, ihtiyaçlarını karşılamak için çaba  vermelidir.
                Günümüzde çalışmayan insana  kimse para vermediği gibi emek olmadan da  bir şeyler elde edilemez. Yemek ihtiyacımızla beraber  bütün ihtiyaçlarımızı karşılarız.Para kazanmak insanların amaçları  olarak emek vererek kazanabilir. Emek verirken alın teri döker,  zahmet eder karşılığında ise emeğinin karşılığını alır. Güç  durumdan kurtulmasını sağlayan kazanç sağlayarak kendisini iyi yerlerde  tutar. Geçimini sağlamak amacıyla  lazım  olan ihtiyaçlarını karşılamış olmaktadır.  Emek verdikten sonra sonuçta sofrada ekmek olur, yiyecek olur, ihtiyaçlarımızı karşılarız.  İşinizi her zaman iyi yaparsanız başarılara ulaşmanız doğal bir sonuç  olur.
    Çalışan kişiler  yeteneklerini  kaybetmez ve geliştirir. Paslanmadığı  gibi daha iyi işler yaparak daha da  çok kazanır. Maddi olarak kişiler  kazanç sağlamak adına emek verilmesi lazımdır. Emek verildiği müddetçe  insanlar amaçlarına  ulaşır ve karınlarını doyurur.  Bu açıkladığımız atasözümüzden yola çıkarak bu hayatta başarılı olmak istiyorsak emek vermeliyiz.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.