vatan sevgisi konusunda öykü

VATAN SEVGİSİ KONUSUNDA YAŞADIKLARINIZDAN  ,DÜŞÜNDÜKLERİNİZDEN VE HAYAL ETİKLERİNİZDEN HAREKETLE ÖYKÜ YAZINIZ

 vatan sevgisi ile ilgili öykü,vatan sevgisi konulu olay yazısı,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,vatan sevgisi konusunda öykü,vatan sevgisiyle ilgili hikaye,


 VATAN İÇİN CANIMI VERİRİRİM
Hasan  henüz 17 yasindayken asker olmak istiyordu fakat  buna bir engel vardi; bu engel onun yasiydi. Hasan  askere gitmeyi cok istedigi icin yasini büyütmeye karar verdi. Bu karari bize actiginda cok karsi ciktik lakin  o okadar istekliydi ki biz bile engel olamadik . Hasan mahkemeye giderek yasini iki  yil büyüttü ve bir yil sonra askerlik celbi geldi  .

      Bizler cok skıntılıyken  o o kadar mutluydu   ki anlatamam . Hani sanki insan imkansiz bir seyi ister de imkansiz oldugunu bildigi halde ister ya sonra o istegi gerceklesir ya iste öyle bir şeydi onunki. Hasan bizim evin tek cocuguydu.  Ona askere gitmeden bir gün önce asker kinasi yaptik onu davullarla zurnalar ile  askere gönderdik.

Hasan askere gittikten 1 ay sonra dagitima geldi . Ona usta birligini nerede yapacagini sorduk .O da kendi istegiyle yine Sirnak’ta kalmak istedigini  söyledi.  Bunu üst yerlere bildirdikten sonra Hasan ‘a  isteginin kabul edildigini söylemis.    Hasan  yine Sirnak!a gidiyordu . Hasan usta birligine gitikten sonra bizi her hafta pazar günü arardi.  Yine bir pazar günü aradi ve o gece   göreve cikacaklarini söyledi ve televizyondan Sirnak ‘taki   üc günlük süren operasyon sonunda 2 sehit haberi duyduk.  Elimiz yüregimizde haberi seyrederken malesef iki sehitten biri bizim Hasan ‘dı.  Ben olayi metanetle karsilarken annesi saclarini yolarak Hasan ‘ım  diye agit yakiyordu.  Ertesi sabah kapimiz calindi ve bir komutan ve 2 asker gelmisti . Komutan bize zarftan cikardigi Hsan’ın  künyesini verdi ve de oglumuzun ne kadar kahraman birisi oldugunu kaninin son damlasina kadar catistigini hep önde oldugunu, hep ilk kursunlari attigini anlatti.O günü Hsan 2ın  al bayraga sarili tabutunu omzumda tasidim ve Hsan’ı topraga verdik.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.