dil bal konuşmak anlaşmak güler yüz sevilmek toplum insan sohbet türünde yazı yazın

Aşağıdaki kelimeleri   kullanarak sohbet türünde bir yazı  yazınız.
dil-bal-konuşmak-anlaşmak-güler yüz-sevilmek-toplum-insan
BAŞLIK: TATLI DİLİN ÖNEMİ

           Sevgili dinleyicilerim  bugün ben  size tatlı dilin öneminden bahsedeceğim. Sizce de çok değişik  bir konu değil mi? Hepimiz çok iyi biliyoruz ki insanlar arasındaki en önemli anlaşma  aracı dildir. İnsanların   kendi aralarında anlaşmalarını sağlayan onların birbirleriyle yaptığı  konuşmalarıdır.  İnsanların  konuşarak anlaşmaları aynı anda  iletişimin en önemli unsuru  olmaktadır. Bu nedenle  bu dili kullanma konusunda çok itinalı davranmak  ve karşımızdaki kişilere  karşı yumuşak ve tatlı dilli olmak gerekir.
      Eski  çağlardan  beri  insanların   kullandıkları dillerin çeşitliliği olsa dahi  söyleyiş  olarak hep aynı kalmıştır. Bir toplumda insanların   başka insanlar ile iletişim kurmaları ve bu iletişim esnasında   karşısındaki insanlara  karşı ses tonlarına kadar her unsurun  önemi vardır. Kişilerin  bir şeyi dilemeleri  ve o işin olması biraz da isteme şekline   bağlı olmaktadır. Misal   olarak bir kişinin  “rica etsem bana  tuzluğu  verir misin?” demesi ile “şu tuzluğu   bana ver” demesi arasında    fark vardır. İlk verdiğimiz misalde  isteyenin isteğini elde etmesi her zaman daha fazladır. Bu sebeple  gerek istediklerimizin  olması  gerekse toplumda bu konuşma biçimini  benimsemek   huzur  getirir; hem de güzel bir ortamın oluşması  sağlar.Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sözü  kişilerin  tatlı dilli oldukları zaman her durumun  daha iyi  olacağı manasına  da gelir. Yaşamımız  boyunca   kaba dilin iletişim konusunda sorunlar   olduğu gibi  düşmanlık duygularını  beslediği  unutmamak lazım. Sevgili dinleyicilerim  siz de bunlara göre  davranırsanız diğer kişiler  ile iletişiminiz her zaman daha iyi olur. Her zaman tatlı dilli olalım.

KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,tatlı dil sohbet,dil bal konuşmak anlaşmak güler yüz sevilmek toplum insan sohbet türünde yazı yazın,tatlı dille ilgili kompozisyon,

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.