merak ile bilimsel gelişme ve buluşlar arasındaki ilişki kompozisyon

MERAK İLE BİLİMSEL GELİŞME VE BULUŞLAR ARASINDAKİ İLİŞKİ SÖYLEŞİ

merak ile bilimsel gelişme ve buluşlar arasında nasıl bir ilişki vardır,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,merak ile bilimsel gelişme ve buluşlar arasındaki ilişki söyleşi kısa,
     Sevgili okuyucularım , bugün sizlere merak ile bilimsel gelişme ve buluşlar arasındaki ilişki konusunda konuşacağız. Merak  hepimiz için vazgeçilmez bir durumdur . Yaşamın  birçok şeyin sebebidir. Bu sebeple  birçok şeyin bulunmasında   bir duygudur. Merak kişinin  sanki bütün bedenini sarar. Peki, merak ve  bilimsellik arasında nasıl bir ilgi  olabilir? Bilimsellik derken, bilimsel gelişmelerden   bahsediyoruz. Bizce burada  güçlü bir bağ vardır. Merak eden kişi  sorgular. Sorgulayan kişi ise  problemler üzerinde yoğunlaşır.  
     İnsan yaratılışı  gereği etrafındaki şeyleri   keşfetmek ister. Doğal olarak da merak ve keşfetme duygusu  bilimsel gelişmeleri ve buluşmaları etkiledi.  İnsanoğlu özellikle son birkaç asır  içerisinde müthiş bir gelişme kaydetmiştir. Merak olmasaydı bilimsel gelişmeler bu denli  hızlı ilerlemezdi. Eğer   Edison merak etmeseydi ampulü bulmayacaktı ve   biz belki de daha mum ışığıyla aydınlanacaktık.   Bilim adamları  merak etmeselerdi bu icatların hiçbiri olamayacaktı. Kişi  merakı olmasaydı insanlık şu an olması gerekenden çok daha   geride  kalırdı. Bugün biz elimizdeki malzemeleri  kullanabiliyorsak bunları birileri merak ettiği için   kullanabiliyoruz. Evrendeki  tüm bilimsel gelişmelerin kaynağını insan merakı oluşturmuştur. İşte bu sebeple  insanların merak ve keşfetme isteği kişilerin  hayatlarını kolaylaştıracak çeşitli icatların   ortaya çıkmasına sebep  oldu. İnsanoğlu bu dünyayı  hep merak etmiştir. Ağaçtaki meyvenin tadından, gökyüzündeki  yıldızların yönüne  kadar dünyanın başından beri merak hep  vardır, sonuna kadar da var olacaktır. Sizce de durum böyle değil midir? Merak olmasaydı bu saydıklarımızın hangi biri gerçekleşirdi? Bizler de her zaman merak edelim , araştıralım , sorgulayalım.



Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.