alice kitabının özeti kısa

Alice Harikalar Diyarında Kitabının  Kısa Özeti
           Kitabımız Alice ‘ nin gördüğü bir düş  üzerine kurulmuştur. Alice bahçede oynadığı esnada  küçük bir tavşan gördü. Alice tavşanın arka sıra   koştu lakin tavşan bir delikten içeri girdi.  Alice de   gitti.  Bir masa üzerinde bir anahtar buldu. Bulduğu anahtarı tüm  kapıya denedi lakin hiçbir kapıya uymadı. Sonra  bir kapıya da  denedi  bu sefer anahtar uydu ama    küçük bir boşluk vardı. Bir şişe buldu ve  onu  içti. Alice küçülmeye başlamıştı. Ama  kapı önceden kapanmıştı.  Sonra boyu uzadı onun . Lakin Alice’nin boyu   uzamıştı ki ayakkabıları bile  ona olmamıştı. Buna oldukça   üzülen Alice ağladı. Aniden   bir elinde yelpaze diğer elinde beyaz eldiven olan başka   bir tavşan göründü. Tavşanın   yelpazesi  ile eldiveni yere düştü. Alice de eldiven   aldı ve tavşanın arka sıra  koştu lakin terledi   . Ardından Alice önünden geçtiği bir  odaya   girdi. Evde bir fındık faresi ve 2    tavşan vardı. Birlikte   muhabbet  ettiler. Onlar Alice’ye kim olduğunu sordular.
   Alice  ,  söyledi. Alice’ den masal anlatmasını istediler lakin Alice zihninde  anlatacak masal olmadığını belirtti. Onlar da fındık faresinden masal anlatmasını söyledi. Fındık faresi ise devamlı  uyuklayarak masal anlatırdı, masal da kendileri   farklıydı.  Alice devamlı  sual  soruyordu. Bu sebeple  tartışmışlardı onlar. Ardından Alice   yola koyuldu. Alice’ nin yolunda krallık vardı. Kadının  biri bağırıyor, Herkes onu dinliyordu.   Alice’in varlığını fark etti.   Ben burada dolaşıyordum sizin seslerinizi  duydum , dedi . Kraliçe Alice’in kellesinin gitmesi  için emir verdi. Alice     korktu. Bir süre sonra Alice   kaplumbağayla  tanıştı. Bu kaplumbağa Alice’ye yaşamını  anlattı.   Alice’den de yaşamını  ona anlatmasını istedi. Alice     istemedi. Birisi mahkeme var diye çağırdı. Hızlıca koşup mahkemeye geldiler. Mahkeme   karışıktı  . kraliçe kral, yalancı kaplumbağa ve Alice.   tartışmalar neticesinde  Alice’ye ablası sesleniyor   geldi. Alice uyan artık diyordu .    ablası ellerini ve yüzünü yıka, yemeğe gel. Alice , ablasına çok karışık bir düş  gördüğünü söyledi. Alice olanları ablasına söyledi. O da buna inanmadı.

100 TEMEL ESER ÖZETİ,alice lewis caroll kitap özeti,alice düşler ülkesinde özet,alice kitabının özeti kısa,alice harikalar diyarında kısa özet,


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.