bir küçük osmancık vardı kısa özeti

BİR KÜÇÜK OSMANCIK VARDI KİTBININ KISA ÖZETİ
Osmancık, o ailenin biricik çocuğudur. Osman’ı sahiplenmiştir. Ona ailesi gibi davranan  kişiler Osman’a Hüseyin ismini  vermişlerdir. Osman seneler  geçtikçe büyümüştür ve 6   yaşına geldiği zaman ilkokula ailesi tarafından gönderilmiştir. Bakan adamlar  onu ortaokula da yollamak istiyorlardı lakin  okula gideceği zaman gerçek ailesi olmadıkları anlaşılır korkusu ile  bu durumdan endişe duyuyorlardı. Aynı anda  Osman’ın da bu durumu öğrenmesinden çok korkuyorlardı. Osman’ı bulan annesi     Şerife Hanım bunları düşündükçe endişesi de on  kat daha fazla artıyordu. Her şeye rağmen Osman   gidiyordu ve Şerife Hanım bir gün konuşur iken Osman bu ailenin gerçek ailesi olmadığını anlar . Osman okulda çok başarılı   bir öğrenciydi. Dersleri çok  iyiydi. Bir gün okulda düzenlenen şiir ve öykü  yarışmasına da öğretmenleri tarafından ilgi  görerek katıldı. Osman kendi yaşam  hikâyesini yazmaya başladı ve çok güzel bir öykü  yazdı. Başarmıştı. Osman’ın yazdığı öykü  ödül almıştı. Okul müdiresince Osman’ın Abdullah Bey’in oğlu olduğu anlaşıldı ve Abdullah Bey’e haber gönderildi. Abdullah Bey ve Osman’ın ailesi bu duruma   sevindi. Ve sonunda küçük Osman gerçek ailesine kavuştu. 

KİŞİLER

Abdullah Bey: Evde  yaşayan orta yaşlı ve iyiliksever. Çivi fabrikası vardır.


Fatma Hanım: Abdullah beyin eşi . Dindar, sabırlı ve Osmanın annesi. Çocuğu kaçırılınca genç yaşında yaşlı  bir kadın halini alır.

Osman – Hüseyin: 2  yaşındayken kaçırılır. Kendisini Kamyon şöförü Ali bulur. Hüseyin ismini  koyar. 6  yaşında okula başlar. Sarı saçlı ve yeşil gözlü, esmer yüzlü.

Şükran: Abdullah Bey ve Şükran hanımın kızları. Sevimli ve uysaldır.

Ahmed Efendi: Bahçıvandır.  
Ayşe: Çalışkan ve dürüsttür. Ahmet ‘ ten boşanır ve oğluyla köşke yerleşir.

Kemal: İçkici biri olup kötü arkadaşlarına uyar  . Onun sözlerine kanar.


100 TEMEL ESER ÖZETİ,bir küçük osmancık vardı kişileri,bir küçük osmancık vardı hikaye özeti,bir küçük osmancık vardı kısa özeti,

 


Share:

3 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.