pal sokağı çocukları kitabının özeti kısaca

PAL SOKAĞI ÇOCUKLARI KİTAP ÖZETİ KISACA

           Bu eserde  Pal sokağı çocuklarının oyun oynadıkları bir alan  vardır. Bu yerde  toplanır , oyunlar oynayıp eğlenirler. Bir gün  bir dernek kurarlar bu derneğin ismini de Macun toplayanlar derneği koyarlar. Bu dernekteki üyeler macun toplayıp bunu çiğnerler.Bu kitaptaki çocuklar   Boka’yı başkan seçerler.
Aşağıdaki  sokakta başka  çocukları var. Buradaki  çocukların oyun bahçeleri olmadığından dolayı   Pal sokağı çocuklarının oyun yerlerini  almak istiyorlar . olay ciddiye binince  orayı dövüşerek  almayı istiyorlar. Bu savaş  bitki  bahçesi çocuklarının Nemeçek ve etrafındaki dostlarının  oyunlarını bozmasıyla başlamıştır. Bu   olayı başka bir gün arkadaşlarına anlatmışlardır. Öteki   bir gün botanik bahçesi çocuklarının başkanı   olan Ferenç Atş’ın onların ellerindeki kalelerinin bir bayrağını çalıp   gitmiştir. Bu olaylar o kadar   ciddi olmuştur ki bunların       görevleri vardı. Bayrağı çalan kişilere   iyi bir ders vermek istiyorlardı.
          Üyeler bir araya gelip    bir karar aldılar:  komutan ve 2  askeri düşmanın kalesine girip  bir   kağıdı bırakma kararı aldılar. Boka, Çonakaş ve henüz er olan Nemeçek    gideceklerdi. Bu gece tehlikeli geçtiyse de bu işi yaptılar. O gece kötü bir halle   karşılaştılar. Dostları  olan Gereb onlara ihanet etmişti. Gereb düşmanlarına bu alanı  anlatıyordu. Dövüş  günü geldi , herkes bir tür  heyecana girmişti. Kişilerin  savaşa ne biçimde  katılacağı,ne gibi sorumluluk  alacağı     belirlenmiş ve 2  defa  anlatılmıştı. Nemeçek o   gecede hastalanmıştı. Bu yüzden dövüşte  olmayacaktı. Gereb de yaptıklarından pişmanlık duymuş  eski grubuna    dönmüştü. Boka savaş planında    bir değişiklik yapmıştı. Şimdi hepsi hazırdı .   Düşman 2  biçimde  alana  girecektiler .  Mal ve Maria sokağından birinci olarak  Maria sokağındakiler   yaptı.   2. gruba ise   beraber  saldırı yapıp sokağa doğru götürdüler . Bu sırada Ferenç   kurtarmaya giderken ansızın   biri onun üzerine atlayıp   onu yatırdı. Onu   yatıran   Nemeçekti . Hasta haliyle evden kaçmış ve savaş yerine  gelmişti . Gözünü Ferenç’e dikmişti. Nemeçek yere düştüğü zaman   bayılmıştı. Annesi onu eve götürür iken savaş sona ermiş  ve kazanılmıştı. Çocukların   yardımıyla Nemeçek ‘i   götürmüştü. Hepsi  oradan ayrılır iken Boka gitmedi . Çünkü bir şeyler olacağını anladı. O gece bekler iken Ferenç de oraya geldi .  
Bir gece   Nemeçek kahramanlık yapıp düşmanın kampına   kadar girmişti. Düşman Gereb ile konuşur iken bir sözü onuruna  yediremeyip ortaya çıktı   . O da girdi . Hastalığı kötüleşti ve   duruma geldi. Lakin  ne yaşandıysa boşuna Nemeçek’in durumu ortadaydı . Onu kötü bir   bekliyordu.  kavgalar her şey  boşunaydı ;çünkü arsaya büyük bir bin  dikilecekti. Bu olaylardan etkilenen Nemeçek sonradan  öldü. Onlar  bir hiç için savaştılar.

100 TEMEL ESER ÖZETİ,pal sokağı çocukları romanının özeti kısaca,pal sokağı çocukları kitabının özeti kısaca,pal sokağı çocukları kitabı oku,



Share:

9 yorum:

  1. çok iyi bir kitap aldın okuyun

    YanıtlaSil
  2. cok iyi özet sınavım vardı okudum çok işime yaradı kim yazdığısa hayatımı kurtardı

    YanıtlaSil
  3. kitap çok sıkıcı üstelik hiç bir şey anlamdım desen yalan olmaz sadece 1 bölümünü anladım
    bu siteyi kullanmamın tek sebebi hoca özet istedi bende burdan bakarak yazdım

    YanıtlaSil
  4. Evet güzel ama biraz daha bizim yaşımıza uygun yazın hocalar anlıyor🙃🙃

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.