renkler sizde hangi duyguları uyandırıyor



7. EtkinlikAşağıdaki renkler sizde hangi çağrışımları  ve duyguları uyandırıyor  Duygularınızı açıklayan birer paragraf yazınız


Kırmızı:
Gördüğümüz tüm  tehlike işaretleri neredeyse kırmızı  . İlk önce  muslukların üzerindeki sıcak ve soğuk işarei  olarak karşımıza çıktı. Daha sonra  trafikte   gördük onu. Aklımıza kazındığından her durumda  nerede kırmızı görsek bize   dikkatli olmamız gerektiği hissini  uyandırıyor.

Mavi: Bu renk bize  hep engin  denizleri ve gökyüzünü çağrıştırmıştır. Her ikisi de sonsuzluğa uzanmanın yoludur.   Gökyüzünde   özgürlüğün ve önünde hiçbir şeyin  olamadığı tek yerin habercisidir. Mavi kimisi için de hayallerin başlangıç noktasıdır.
Sarı: Sarı renk deyince   ilk olan  şey nedense güneş   oluyor. İçimizi ısıtan güneşin gökyüzünde parladığı bir bahar  günü geliyor. Tabi bir de çiçekler  baharın  geldiğinin, artık   kış günlerinin geride kaldığının en mühim   göstergesi, kırların eşsiz çiçeği.
Siyah: Karamsarlığın   rengidir. İnsanlar çevrede  ışık olmadığında her şeyi bu renkte   görürler.  Aslında eşyalar   yerindedir, lakin   gözlerimiz onları göremez, çünkü bu renk   esir almıştır tüm gölgeleri . Olan  her şey bir anda yok olmuştur. Bu renk her daim  yerlerimizi kaplamaz.  Orada ne kadar güzel duygu varsa bir     kaybolur ve insan bir boşluğa  sürüklenir.   
Beyaz: Saflığın, temizliğin rengidir ak . Bu renk  her zaman içimizde güzel duygular  uyandırır. Kötü bir halden  kurtuluş hep beyaz bir ışık ile olur. Var olan tüm  kötülükler, beyaz ışığın gelmesi ile birden  gider. Biraz da ilahi bir çağrışım yapmasından kaynaklanır bu. İnsanın içindeki iyilik duygusunun yeryüzündeki karşılığı her zaman  beyaz renktir.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.