dünyanın merkezine yolculuk kısa özeti

DÜNYANIN MERKEZİNE YOLCULUK  KISA ÖZETİ
Hamburg kentinin  eski bir semtindeki yer alan küçük bir evde yaşayan çok  genç ve çekingen bir kişi  olan Axel Lindenbrock, amcası olan yer bilimci ve maden bilimci olan Profesör Lindenbrock’la birlikte  çalışmaktadır.
Axel, bu canı tez ve oldukça şiddetli  bir kişilikte olan profesörün yanında yaşayan güzel bir Estonyalı güzele ,yani Grauben’e aşıktır. Bir gün profesör, eski bir   yazmasının içinde yer alan bir şifreyi bulur ve yaşamları  o andan sonra alt üst olur. Oldukça uzun uğraşlarar verirler şifreyi çözmek amacı ile . Lakin  bu şifreyi çözemezler. Bir müddet   daha geçtikten sonra Axel Lindenbrock bu eski yazmadaki şifreyi kendi çözer. 16. asrın bilinen  ve en önemli İzlandalı alimi  olan Arne Saknussemm, bu elyazmasına saklamış  olduğu şifrede, İzlanda’daki sönmüş bir volkan olan Sneffels’in   aşağıya doğru Dünya’nın merkezine indiğini yazıyor. Profesör Lindenbrock, büyük bir mutluluk ile beraber  heyecana kapılır ve yanına almış olduğu yeğeni Axel ile beraber  hemen İzlanda’ya gider. Oldukça Sakin ve soğukkanlı   olan kılavuzları Hans Bjölk’ün berbaerinde , Sneffels yanardağın sönmüş kraterinden sürerek  gizemli derinlikleri doğru bir yolculuğa başlarlar. Yerin altında çok  heyecanlı ayrıca sürprizler ile dolu olan bir yol  onları beklemektedir. Yolculuk sırasında başlarına bir çok değişik  olay gelir. Yolda içinde bulundukları dönemden milyonlarca yıl  öncesinde yaşamış canlılar ile karşılaşırlar. Yolculuğun sonunda  ise girmiş oldukları yanardağ dışında  bir yanardağdan , Stromboli’den çıkarlar.Sonrasında   Hamburg’a dönerler. Hans Bjölk, Hamburg’a kalabalık olduğu için oraya  alışamaz ve kendi memleketine  döner.Bir zaman  sonra da Axel ile Grauben bu seyahat sonrasında   evlenirler.


Share:

6 yorum:

  1. Biraz daha detayli olsa iyi olurdu

    YanıtlaSil
  2. çok faydalı ve yararlı kısa bir özet teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Oldukça iyi bir özet fakat Sneffell dağının içindeki süprizlerin ne olduğunu öğrenmek isterdim. Yine de beğendim. Detay konusunda zayıf fakat mesaj veriliyor...

    YanıtlaSil
  4. Ayrıca lütfen kabul edin

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.