hep o şarkı kısa kitap özeti

HEP O ŞARKI KISA KİTAP ÖZETİ
     Münire ile  Cemil, iki komşu yalıda oturan ailelerin çocuklarıdır ve çocukluklarından  beri birbirlerini sevmektedirler. Cemil sevdiği kızı ailesinden istemişse de   Münire’nin babasının Cemil’i haşarı çapkın bulmasından devamlı  reddedilir.

Sonrasında  Münire, Rüknettin bey konağına gelin gider. Eşini  hiç sevmez üstüne üstlük eşinin  konağın hizmetçilerinden birini hamile bıraktığını da bu arada öğrenir. Kocasının ilk kez kendisini aldattığını öğrendiğinden dolayı beri kendisine yaklaşan Cemil ile Zeyrekli Fatma Hanım’ın evinde   görüşmeye ve aşkını tazelemeye başlamıştır. Kocasının da bir hizmetçiyi hamile bırakmasını fırsat bilerek Münire baba evine geri gider  ve arada sırada ziyarete gittiği halasının evinde  Cemil ile görüşmeye devam eder. Bu arada da Cemil’e de saraydan bir kız uygun görülmüş lakin  o reddettiği için Padişah kendisini ve ailesini bu arada  doğuya sürmüştür. Bunun üzerine yirmi beş sene  görüşemezler.


Roman yirmi beş sene  sonrasında Münire’nin anlatması ile devam eder. Halası ile komşularına saz faslı dinlemeye gittiklerinde Münire, Cemil ile bunca sene  sonra tekrar karşılaşır ve  daha birbirlerini görmeden Cemil’in ona eski aşklarını söyleyen  -zamanında ona bununla serenad yaptığı- şarkıyı söyleyişini  dinleyince kahrolur. Cemil de arada Anadolu’da yaşar iken evlenmiş ve 2  erkek çocuğu olmuştur. Lakin  hayat ışığını kaybetmiş, şişmanlamış, çökmüş sadece  hayatını oğullarına adamıştır. Hayat 2  sevgiliyi büsbütün ayırmıştır. Münire de hiç evlenmeden yaşlanmıştır.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.