dedemin bakkalı kısa kitap özeti


DEDEMİN BAKKALI KISA KİTAP ÖZETİ
Dedemin Bakkalı, çocuğun  dedesine daha çok para kazandırma istemesi ile ticari fikirlerini uygulamaya koymasını anlatır. Küçük kız pek çok kez denemektedir ama hepsinde de dedesinin hışmına  uğramaktadır. Dedesine daha çok para kazandırayım der iken müşteri kaybettirir. 

Bir gün ihtiyar  bir nine bakkala gelir ve ağrı kesici almak ister ama  ağrı kesici yoktur. Küçük kız artık o günden sonra gelen müşterilere evden getirdiği  ilaçları ağrı kesici diye satmaktadır Kısa bir zaman  sonra köy halkı bu ilaç için doktora gitmek yerine bakkala gelir ve bu hali  öğrenen  doktor bakkalın yolunu tutar. Bakkala gelen doktor küçük kızdan bir ilaç ister, küçük kız da gelen kişinin doktor olduğunu bilmeden  ağrı kesiciyi verir ve bundan sonra da olaylar başlar. Bu durumu dedesi öğrendiğinde ise bakkaldaki işinden kısa bir zaman sonra  uzaklaştırılır. Evde oldukça sıkılan küçük kız yeni fikirler  geliştirmeye başlar ve dedesine ticari zekâsını ıspatlamaya  kararlıdır. Gene bir gün bakkalda içecek  içerken aklına bir fikir gelir. Niçin  bu gazozların içine meyve katmıyorlardır ki. Bu fikrini dedesine sorar  ve hatta kendi karışımını oluşturarak dedesine içirir. Dedesi gazozu beğense de bu düşünceye  sıcak bakmaz. Seneler  sonra bu fikir bir ticari zekâ olarak patlama yapsa dahi  o gün için, dedesi tarafından ahmakça bir düşünce  olarak kabul edilmiştir bir kere. Dedemin Bakkalı kitap özeti tamamen bu ticari düşüncenin  bir türlü gerçek hayata geçmeyişini anlatmaktadır. Çok  keyifli ve bol bol güleceğiniz bir kitaptır.
ŞERMİN YAŞAR HAKKINDA KISA BİLGİ
Şermin Yaşamın eğlenceli üslubu ile oldukça güleceğiniz ,  tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz bir kitap ortaya çıkmış. Güzel çizimler ile de bu   oldukça renklendirilmiştir. Dedemin Bakkalı kitap özeti sizlere   bir çocuğun dünyasını açmaktadır. Küçük bir çocuğun   kurduğu ticari atakların aslında ne kadar da zekice olduğunu gömeceksiniz. Belki de bu hikâyeden sonra çocuklarında düşünlerine daha çok değer  vermeye başlayacağısınızdır. Dedemin Bakkalı oldukça değişik  bir kitap olmuş ve yazarın başarılı üslubu ile de kısa sürede çok çok  sayıda her şeytan okura sahip olmayı başarmıştır.

Share:

17 yorum:

  1. bu hikaye köyde mi geçıyo anlayamadım ama genel olarak iyi bir özet

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. kopyalanmıyor

      Sil
    2. güvenli site olmadığı için kopyalanamıyor efendim iyi akşamlar.

      Sil
  3. kitap karakterinin ismi ne ben elif diye biliyorum ama bir yerde baktığımda şebnem yazmışlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu olaylar aslında gerçek yazarın küçüklüğündeki anılarını yazmış yani yazarın adı şermin olduğuna göre oradaki kızın adına şermin

      Sil
    2. şebnem diye biliyorum

      Sil
  4. Daha kısası yokmu ya :D

    YanıtlaSil
  5. Abdulrezzak😏😏4 Ocak 2024 20:01

    Daha kısa lazım😭💅

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.