kitapların dünyasında yaşamak konulu bilgilendirici bir metin


KİTAPLARIN DÜNYASINDA YAŞAMAK” KONULU BİLGİLENDİRİCİ BİR METİN YAZINIZ. METNİNİZE İÇERİĞİNE UYGUN BİR BAŞLIK KOYMAYI UNUTMAYINIZ.
KİTAPLARIN DÜNYASINDA YAŞAMAK
Kitaplar  insanların en yakın arkadaşlarıdır. Pek çok kişi  bu cümleyi düşünmeden kursa da; aslında gerçekten de öyledir. Hangi arkadaş her  saat yanımızda olabilir ki? Lakin  kitaplar olur. Hangi arkadaş     sıkıldığında yanı başımızda hazır durumdadır? Kitaplar dışında … Kitapların dünyasında yaşamak, kişinin  hiçbir zaman yalnız kalmamasını ve her zaman  yeni dostlar edinmesini sağlar.
Her yeni kitap, yeni   arkadaştır. Değişik  her bir kitaptan alınacak dersler, öğrenilecek olan şeyler vardır. Kitaplar, insanlar için çok  iyi birer arkadaş olmalarının yanında; bilgi yeridir ve insanların hayal dünyasını  geliştirir. Kitaplardan elde edilebilecek bilgileri farklı  hiçbir yerde bulmak mümkün değildir. Ayrıca her birisi yeni bir yere  açılan kapı konumunda olan kitaplar sayesinde insanın hayal alemi  ve düşünce ufku genişler. Beyni  gelişir, hayata değişik  pencerelerden de bakabilmeyi öğrenir.
Kitapların dünyasında yaşamak, kişiye  empati yapmayı öğretir. Okuduğu kitaptaki kişinin  yerine kendisini koyan insanın   empati yeteneği gelişir. Belki de yaşamı  boyunca hiç olamayacağı yerlere  gitmeyi sağlar kitaplar.  .
Kitap okumanın yararları  bilimsel araştırmalara da konu olmuştur. ABD’nin Emory Üniversitesi tarafından yapılan   araştırmada kitap okumanın beyin fonksiyonlarını güçlendirdiği   ortaya koymuştur. 2009 yılında Sussex Üniversitesi’nde yapılan araştırmada  , kitap okumanın kişini  stresini önemli ölçüde azalttığı tespit edilmiştir. Kitap okumayan kişilerin , kitap okuyan deneklere göre çok   stresli oldukları belirlenmiştir.
Kitap okuyan kişilerin  daha az depresyona girdikleri   tespit edilmiştir. Ayrıca insanoğlunun hafızasını kuvvetlendiren en önemli etkinliklerden  birisinin kitap okumak olduğu   ispatlanmıştır. Kitap okumak; insanı   iyi bir dinleyici yaparken, aynı zamanda kendisini   daha iyi ifade etmesini de sağlar. İletişim becerileri güçlenen kişinin , doğal olarak insan ilişkilerinde de   gelişme görülmektedir.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.