az buçuk teo kısa kitap özeti sevim ak


AZ BUÇUK TEO KİTAP ÖZETİ KISA SEVİM AK
     Bir el arabasına doldurulmuş   eşya, derisi dökülmüş bir bavulla gelmişti yeni kiracı. Görünüşü  dünya umrunda değil , diyordu. Kafasını, kulaklarının üstünden iki parmak, ensesinden 4  parmak kazıtmış, kış yuvasına benzetmişti. Kısa boylu,  eğri dişliydi. Yaşını kestirmek zordu. Kamburuna bakınca atlmış, yaylanarak yürüyüşüne göre otuz, gözlük camlarının karanlığında göre elliydi. Söylemeyi unuttum adamın adı teo.

KİTAP BİLGİLERİ
Yazar: 
Sevim Ak
Yayınevi: Can Çocuk Yayınları
ISBN: 9789750705618
Sayfa: 182 sayfa
Basım Tarihi: 1970


Az Buçuk Teo KİTAP ÖZETİ
Bir el arabasına doldurulmuş derme çatma eşya, derisi dökülmüş bir bavulla gelmişti yeni kiracı. Görünüşü, 'dünya umurumda degil' diyordu. Kafasını, kulaklarının üstünden iki parmak, ensesinden dört parmak kazıtmış, kuş yuvasına benzemişti. Kısa boylu, çökük yanaklı, eğri dişliydi. Yaşını kestirmek zordu. Kamburuna bakınca altmış, yuvarlanarak yürüyüşüne göre otuz, gözlük camlarının kalınlığına göre elliydi.
Söylemeyi unuttum adamın ismi  Teo. Garip bir mahallede bir eski apartman. Adı: Palas Pandıras Apartmanı. Her katında ikişer daire var. Oturanların çoğu   kiracı. Boşalan bir daireye, bir gün, yeni bir kiracı taşınır. Yukarıda, Sevim Ak'ın cümleleriyle tanıtmaya çalıştığımız Teo'dur bu. Bu değişik insan apartmanın da, mahallenin de yaşamını değiştirecektir. Gelin bu Az Buçuk Teo'nun serüvenini, bir çocuğun gözünden birlikte izleyelim.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.