haritada kaybolmak kitabının özeti


haritada kaybolmak kitabının özeti, haritada kaybolmak kitabının kısa özeti, haritada kaybolmak kitabının konusu ve anafikri
HARİTADA KAYBOLMAK KİTABININ ÖZETİ
İnsanların başına gelen sıkıntıların  kaynağı genellikle merak olmuştur. Ve bu inanış  Alt kardeşler içinde geçerliydi. Yağmurlu   günde sığınmak için  girdikleri Chargin Hobi Ve Tuhaflık Çeşitleri dükkanında görevli olan birini bulamayıp ve birkaç saat orada kalmak zorunda oldukları için ilgi çeken şeylere  yönelmişlerdi. Yorgun geçen bir günün ardından buldukları bir kutu  şekeri midelerine indiren Chris ve kardeşi Francis başlarına gelecek olanları bilseler kesin olarak  o şekerlemeleri yemezlerdi.
          Dükkanın sahibi bir zaman  sonra ortaya çıktığında çocuklardan yalnız  bir harita seçmesini ister. Ateş, su, toprak ,  hava… Çocuklar toprağı seçer. Ve toplam 10  bilmeceyi de çözmeleri gerekti. Bilmeceler çözülmeliydi çünkü çözmedikleri her gün, 1  yaş daha yaşlanıyorlardı. Alt kardeşlerin annesi   babası bu durum karşısında çok  şaşırmış ve ne yapacaklarını bilemez hal gelmişlerdi. Bugün aldıktan elbiseler  ertesi gün çocuklara dar geliyordu.   bu hızla büyüyen çocuklar arkadaşları tarafından da oldukça garipseniyorlardı. Ve harita o denli  farklı bir işleyişi vardı ki ne zaman bulmacanın geleceği bilmiyordu .  Çocuklar en çok  yardımlardan birini şehir kütüphanesinde ki coğrafya kitaplarından sağlamışlardı. Üstlerine çok  şüphe çekseler de ellerinden gelebilecek  bir şey yoktu.   yine bir gün kütüphanede bilmece için uğraşırken Wrangel James isminde  bir televizyon program yapımcısı ile  karşılaşırlar.

Wrangel, onların garip  öykülerini televizyonun karşısına geçip anlatmaları için yüklü   para teklif etmişti. Fakat  bu oyunun bir kuralı var ki o da bu haritadaki garip  sırları kimseye açıklamamak. Yoksa siz ölünceye dek  bu lanet sizinle devam ediyor. Reddedilmeye dayanamayan ihtiyar  Wrangel, Alt’ların evine korumaları olan Ned ve Teddy’i yollayarak evlerine   yıkım bırakmıştı. Chris ile  Francis işlerin artık yolundan çıktığının farkına vararak bulundukları kentten  ayrılırlar. Ormanlık bir arazide kendilerine ait   bir kulübeye sığınan Alt kardeşler,   burada da Ned ve Teddy’nin gazabına uğrarlar. Ama  ormanda uzun süre saklanmayı başarabilmiştiler.  
 Yaşamın  bize sürprizler getireceğini bilemeyiz. Yine aynı  hayatın kurallarını bilmediğimiz gibi… Kardeşlerden büyük   Chris bir gün bilmeceyi yanlış cevapladığında 10 yıl yaşlanmıştı. Yetmişli yaşlara gelen Chris   okuyamamaya başlamıştır.

Tabi kardeşler yaşlandıkça bazı şeylerin de  farkına varmaya başlıyorlardı. Örneğin  büyükanne ve büyükbabalarına ne kadar çok  haksızlık ettikleri gibi . Chris gittikçe huysuzlanmaya başlamıştı .  küçük ihtiyar kardeşi Francis’e yardım edemiyordu.  Ama  Francis bilmeceleri tek çözmekten de gocunmuyordu.   Wrangel, yine Alt kardeşleri elinden kaçırmıştı. Chris ve Francis, o ihtiyar   ve yorgun bedenleriyle bir kayıkla ırmakta  sürükleniyorlardı. Nitekim ilk olarak  sarı kamyonuyla Mutlu Joel, Ormanlıkta ki gizli eviyle de Hırçın Marvin yardım etmişti.

Gerçi ne kadar saklansalar da en neticede  yine bulunuyorlardı. Ve bir gün aniden Sulu göz Teresa ile karşılaşıp onun evinde saklanmaya başladılar. Tabi 2  kardeşte oldukça yaşlanmıştı. Hatta Chris artık soluk  bile alamaz hale gelmişti. Oysaki çözülmesi gereken bulmacanın sonunda ki sihirli kelimeler  vardı birde.





Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.